Amerikanen Grande hade just avslutat sin konsert på Manchester Arena när en självmordsbombare slog till på måndagen. Den 23-åriga Grandes fans består till stora delar av barn och tonåringar. Därför var det många minderåriga och föräldrar som dog och skadades i attacken.

Grande säger att hon med välgörenhetskonserten vill visa sin respekt för offren och tacka sina fans för det stöd de visat henne och andra efter attacken.

– Det finns inget som jag eller någon annan kan göra för att ta bort smärtan ni känner skriver Grande till de anhöriga till offren.

– Men jag vill räcka min hand och mitt hjärta och all som jag bara kan ge om ni på något sätt behöver min hjälp.

"Vi måste sjunga kraftigare än förut"

Grande säger att hon inspirerats av och är stolt över sina fans beteende efter terrorattacken.

– Sympatin, snällheten, kärleken, styrkan och samhörigheten som ni visat varandra under den gångna veckan är en fullständig motsats till de fruktansvärda avsikter som en ondska som den på måndagen förutsätter, skriver Grande.

– Som ett svar på den här attacken måste vi komma närmare varandra, hjälpa varandra, älska mera, sjunga kraftigare och leva med större medkänsla och givmildhet än förut.

Förutom sina fans tackar Grande andra musiker och aktörer i branschen som visat sitt stöd efter attacken.

Grande avbröt sin Europaturné efter attacken åtminstone till början av juni och återvände till USA. Tidpunkten för välgörenhetskonserten i Manchester har ännu inte uppgetts.