Det blir ingen omprövning av bildningsnämndens tidigare beslut om att avskaffa idrottsklasserna vid Närpes högstadieskola. En begäran om omprövning hade lämnats in där man bland annat hänvisade till att berörda parter inte hade hörts.

Nämnden tog upp begäran på sitt möte i onsdags men beslöt att man håller fast vid sitt tidigare beslut och att det inte blir någon omprövning.

Nämnden var ändå inte enig. Det blev en omröstning som slutade 9-3. Kjell Storgeust föreslog att begäran om omprövning bifalles och han fick stöd av Sven Backlund och Daniel Dahlbo i omröstningen. De som röstade för bildningsdirektörens förslag att inte ta beslutet till omprövning röstade Lisa Bäckman-Perälä, Lena Lassas, Beatrice Kakkuri, Sam Lindén, Tony Wesander, Anders Norrback, Ann-Christine Prinsén-Jurlina, Håkan Salo och Runa Harju.

Bildningsnämnden motiverade sitt beslut att ta bort idrottsklasserna med att elever enligt gällande lagstiftning inte ska delas in i klasser på basis av prestation.

Genom att slopa idrottsklasserna hoppas man få en jämlikare indelning av eleverna i klasser. En orsak är också de minskande årskullarna.