BÅTA TILL UMEÅ
Umeås stora försommarfest Brännbollsyran är i gång och pågår till lördag då bland andra superartisterna Kygo och Zara Larsson uppträder.

ÖL OCH MUSIK
Seglis startar sin sommarnyhet Brewery Fridays på fredag. Kvällens humörhöjare är öl från NP Brewers, mat och livemusik av Carlos Mendoza som börjar spela klockan 19.

DANSA BALKANSTYLE
Österbottens bästa Balkanband Amélie Goes to Belgrad uppträder på O'Malley's på fredag. Fram med rytmen i blodet och stå redo att dansa och svettas klockan 23.

PINFÄRSK RAP
Det kan ju aldrig bli fel när tre Vasa-artister från tre olika kontinenter slår ihop sina musikaliska huvuden och gör en låt tillsammans? Lyssna här på "Dope Music" som släpps i dag! Ali Muzik feat. Black Boy, och låten är producerad av Mr Marmolist.

SOMMAREN BÖRJAR I NÄRPES
Det är ingen sommar utan fest i Fagerö. På lördag klockan 21 är det dags för Fagerö Festival och på scen står inte mindre än tre band: Lasse Eriksson Band, Bastupojkarna och One Desire med André Linman i spetsen som gör sin första spelning i Österbotten.

PUBKVÄLL I ÅMINNE
Bandet Twoo's Co. spelar covers i restaurangen på Åminne folkpark på lördag. Showtime klockan 22. Åldergränsen är 18 år.

AIRSOFT PÅ WASALANDIA
Vill du öva på din pricksäkerhet ska du bege dig till Wasalandia på söndag mellan klockan 10.30 och 22. Det rekommenderas att airsoftskyttarna har hörselskydd och masker för ansiktet. Ta också med ett gult och rött band att fästa på ärmen.

SÖNDAGSÖPPET PÅ BRÖDFABRIKEN
Spela beer pong och sjung karaoke eller njut av kvällssolen på terrassen. Brödfabriken inleder sommarens Summer sundays och har öppet mellan klockan 22 och 04.

Har vi missat något? Fyll på listan genom att kommentera artikeln!