VPS stod för en solid insats och vann med 0–1 (0–0) mot SJK inför 4023 i Seinäjoki på lördagseftermiddagen.

VPS lånade inte ut bollen särskilt mycket i början av första halvlek. Anfallen rullades upp till höger och tänkte ge utdelning efter dryga kvarten när Jerry Voutilainen spelade in till Steven Morrissey i boxen. Morrissey var helt ren, men träffade lika mycket underlag som boll. Därmed blev avslutet ett blåbär för Mihkel Aksalu i SJK:s mål.

SJK åt sig in i matchen genom att sin vana trogen smälla på rejält på mittfältet och söka snabba uppspel. I 42:a minuten utnyttjade anfallaren Erfan Zeneli en slarvig passning av Juho Lähde. Zeneli avancerade och avlossade ett vasst skott som träffade Marko Meerits högra stolpe.

SJK jagade initativ i början av andra halvlek och kom till avslut. Även VPS hotade genom Jesper Engström på högerkanten vars inlägg var nära att hitta rätt adress.

Hemmalaget hade betydligt större bollinnehav i andra än i första, men VPS visade att tätt försvarsspel finns i registret.

När öppningsmålet kom var det på sedvanligt VPS-manér.

MÅL! Anfallet rullas upp från försvaret och efter att Jonas Levänen gjort bort Erfan Zeneli till vänster spelas bollen via mitten ut till Jesper Engström på andra sidan. Engström tar fart och krutar på ett hårt skott som Mihkel Aksalu inte lyckas hålla. 0–1 i 74:e minuten.

VPS blev rejält tillbakatryckt i slutet och SJK matade på genom snabba uppspel och ett par hörnor. Men VPS höll tätt.

VPS laguppställning: Marko Meerits – Mikko Viitikko, Timi Lahti, Veli Lampi (84 min, Ville Koskimaa) – Jonas Levänen (76 min, Markus Jürgenson), Jerry Voutilainen, Juho Lähde (v), Jesper Engström – Juha Hakola (71 min, Aatu Laatikainen), Steven Morrissey, Joonas Vahtera.