Svenska låtklassikern "Gabriella sång" ljöd på stadsteatern i våras. Det var Jenny Malmberg som spelade Gabriella – och sjöng – i pjäsen "Niin kuin taivaassa", som baseras på Kay Pollacks film "Så som i himmelen". Nu får Malmberg Jenny Spennerts pris på 3 000 euro, ett pris som ges till kvinnliga sångerskor i Finland.

Malmberg rör sig obehindrat på de båda inhemska språken. Hon är aktuell i rollen som Sandy i studentteatern Rampens uppsättning av musikalen "Grease", som har premiär den 7 juli. Hon har under en längre tid arbetat som frilansande artist och deltagit i många teaterproduktioner. Hon sjunger i flera band, skriver låtar och leder rockkören Upstairs ­Singers vid Vaasa-Opisto.

Malmberg är även en flitig evenemangsarrangör och har varit med om att grunda tvärkonstnärliga kulturandelslag Obskura i Vasa. Hon studerar vid magisterprogrammet för populär- och folkmusik som sker vid Tammerfors universitet i samarbete med Sibeliusakademin.

Priset är uppkallat efter operasångerskan Jenny Spennert (1879-1950) som i början av 1900-talet gjorde karriär vid varietéteatrar och operahus i Europa. Senaste utdelningen av Jenny Spennerts pris gick till Kajsa Dahlbäck, även hon från Vasa, år 2013.