Oskari Mörö, finländsk rekordhållare på 400 meter häck med tiden 49,04, var inte nöjd efter 50,61 i elittävlingen i Kuortane förra helgen.

Fredagens försök i lag-EM gav honom inte mer självförtroende. Han var trea i sitt heat på tiden 51,26 och gick direkt vidare till final.

-Jag märkte att inget kommer av sig självt här. Jag var tvungen att jobba hårt, säger Mörö.

Så här jämför han loppet i Vasa med det i Kuortane:

-Jag hade hoppats att det skulle kännas bättre, men det hinner inte förändras så mycket på så kort tid.

I finalen jagar han en bra känsla och mer självförtroende i löpningen.

-Det blir en hård tävling. Det finns skalper att ta.

Redan i försöksheaten var motståndet tufft. Före sig hade Mörö irländaren Thomas Barr och turken Yasmani Copello. Barr var fyra och Copello trea i OS i Rio förra sommaren.

I lördagens final finns också schweizaren Kareim Hussein (guldmedaljör i EM 2014 och bronsmedaljör 2016), esten Rasmus Mägi (EM-silvermedaljör 2014 och sexa i OS 2016), norske världsårstrean Karsten Warholm, portugisen Diogo Mestre och belgaren Dylan Owusu.

På damernas 400 meter häck var Viivi Lehikoinen trea i sitt heat och tog därmed en finalplats.

-Bra att jag inte behöver vänta på att få veta om jag gått vidare. Jag visste att jag måste springa nära mitt rekord för att gå vidare... Det gick ganska som väntat, säger Lehikoinen.

Hennes personbästa är 57,65. På fredagen sprang hon på 58,10.

Om lördagens final säger hon så här:

-Det blir en bra genomkörare med två lopp på två dagar. I junior-VM senare i sommar hoppas jag nämligen få springa tre lopp.

Norskan Amalie Iuel var snabbast av damerna i försöken med 56,51.