Camilla Richardsson, Vasa IS, gör sin andra start för helgen när hon tar sig an 5000 meter. I lördags blev hon fyra på 3000 meter hinder.

Inför söndagens tävling ser det ut som om Falkens Christoffer Envall startar för stafettlaget på 4 x 400 meter medan Drotts Jeanine Nygård är reserv i damlaget.

Det preliminära herrstafettlaget består av (i löpordning) Envall, Markus Teijula, Ville Lampinen och Erik Back.

– Vi ser hur läget är med Lampinen efter 800 meter. Annars kan vi sätta in Juho Vanhala på den sträckan. Oskari Mörö är också med och värmer upp med laget, säger Petra Stenman, som tillsammans med Hannu Hämälälinen, ansvarar för sprint- och häcklöparna i Finlands trupp.

Det preliminära damlaget består av (i löpordning) Katri Mustola, Aino Pulkkinen, Emma Koistinen och Eveliina Määttänen. Jeanine Nygård är reserv. Viivi Lehikoinen finns också med laget.

– Mörö och Lehikoinen har redan gjort två prestationer i lag-EM. Helst vill vi inte behöva belasta dem mer, säger Stenman.

I lördagens korta stafetter tvingades Finland kasta in ersättare från lag-EM-truppen, det vill säga idrottare från andra grenar som inte varit med och övat växlingar. Den lösningen lyckades inte på damsidan och laget diskades för en för lång växling. På herrsidan ryckte Samuel Purola in i laget, vilket inte var tänkt från början. Han springer 200 meter i dag söndag.

Inför den sista tävlingsdagen ligger Finland fyra. Schweiz leder på 175 poäng, Turkiet har 172, Sverige 162, Finland 161, Norge 158 och Portugal 156,6. Där har ni de sex främsta. De tre bästa i lag-EM:s division 1 stiger till superligan.

Tävlingarna på Karlsplan har inte lockat de stora publikmassorna än. På fredagen var publiksiffran 400 och på lördagen 2600.


De här tävlar för Finland i dag

Pyry Niskala i slägga

Linda Sandblom i höjd

Simo Lipsanen i tresteg

Elmo Lakka på 110 meter häck

Ville Lampinen på 800 meter

Urho Kujanpää i stav

Salla Sipponen i diskus

Topi Raitanen på 3000 meter hinder

Tara Tuominen i kula

Lotta Harala på 100 meter häck

Hanna-Maari Latvala på 200 meter

Samuel Purola på 200 meter

Camilla Richardsson på 5000 meter

Matilda Bogdanoff i längd

Tero Pitkämäki i spjut

Martti Siikaluoma på 3000 meter

Viivi Lehikoinen, Katri Mustola, Eveliina Määttänen, Aino Pulkkinen, Jeanine Nygård på 4 x 400 meter

Erik Back, Christoffer Envall, Ville Lampinen, Oskari Mörö, Markus Teijula på 4 x 400 meter


Här hittar du tidsschemat.


Vi är på plats och rapporterar från tävlingarna under dagen. Videointervjuer publiceras på Vasabladets Facebooksida.