Dessutom misstänker polisen att ytterligare en man har drunknat. Han hade ramlat ur en båt i Rimito i Egentliga Finland på söndagsmorgonen. Räddningsverket avslutade spaningarna efter några timmar. Polisen fortsätter leta efter mannen, som var född år 1981.

Polisen uppger att olyckan inträffade då mannen varit ute med en båt tillsammans med två andra män. Efter att han hamnat i vattnet hade de två andra männen lyckats hålla honom på ytan en stund men till slut hade han försvunnit under ytan.

De övriga två männen misstänks för roderfylleri och fallet undersöks nu som dödsvållande.

På lördagen drunknade två män, 60 och 67 år gamla i samband med en fisketur i Valtimo i Norra Karelen. Deras båt hade kantrat.

I Ijo drunknade en medelålders man i Ijo älv på lördagen. En cirka 30-årig kvinna drunknade i Pyttis i Kymmenedalen och en man i 60-årsåldern drunknade i Puumala i Södra Savolax.

Dödsfallet i Birkala handlade om en cirka 20-årig man som hittades död vid en dikesren. Kroppen bar inga tecken på yttre våld, enligt polisen.

Inga dödsfall i trafiken

I trafiken inträffade inga värre olyckor och veterligen dog ingen på vägarna.

Den värsta olyckan inträffade i Libelits i Norra Karelen. Tre unga skadades natten till lördagen då deras personbil körde av vägen i en kurva och krockade med ett träd.

Kvinnan som körde bilen misstänks för grovt rattfylleri. Precis före olyckan hade en 16-årig pojke kört bilen och även han misstänks för grovt rattfylleri. De misstänkta fick lindriga skador men en tredje ungdom skadades svårt.

I Jyväskylä skadades sex personer lindrigt i en avkörning på riksväg 9.