Snart går startskottet av för familjevenemanget "Spring undan cancer". Evenemanget är ett lopp där intäkterna från anmälningsavgifterna går till Vörå-Oravais-Maxmo cancerklubb. Man kan anmäla sig som person, som familj eller som företag till loppet. Innan loppet börjar blir det gemensam uppvärmning med Sabina Östman.

Startskottet går från Maxmo Idrottsgård och det finns två sträckor att välja mellan: en kilometer eller sju kilometer.

– Vi har ingen tidtagning så det är ingen tävling. Meningen är att alla ska kunna komma med och röra på sig och bidra till cancerföreningen, säger Ann-Sofie Lindgård som är sekreterare i Vörå Företagare som organiserar loppet.

Ett lopp till förmån för cancersjuka kanske klingar bekant i någons öron. Tidigare har ett annat lopp "Spring för livet" ordnats i Vörå. Men Vörå Företagare berättar att loppet inte är detsamma som "Spring för livet".

– Spring för livet lades ju ner för några år sedan. Det här är nog ett nytt koncept, men evenemanget har inspirerats av Spring för livet, säger Lindgård.

Hon berättar att alla som deltar i loppet också får en lott var, med chans att vinna något av de priser som företag skänkt. Bland vinsterna finns allt från kryssningar till kepsar.

– Företagen har varit jättepositiva, alla vi har hört av oss till har skänkt något, säger Lindgård.

För tillfället har kring 130 anmält sig, men arrangörerna hoppas att de stiger ännu lite till.

– Får vi 200 deltagare är vi jättenöjda, säger Lindgård.

Än är det inte för sent att anmäla sig till loppet. Förhandsanmälan stängs dagen före loppet, men man kan också anmäla sig på plats.

Spring undan cancer

  • Ordnas söndag 2 juli klockan 16.30–19.
  • Anmälan på plats klockan 16.30.
  • Start och målgång är vid Maxmo Idrottsgård.
  • Parkering sker vid Idrottsgården, skolan, dagis och gravgården.
  • Uppvärmning 16.45, startskottet går 17.
  • Speaker är kommundirektör Mikko Ollikainen.