Mirka, som ingår i KWH-koncernen, har köpt det italienska familjeföretaget Cafro S.p.A som grundades 1955. Företaget är världsledande inom tillverkning av diamant- samt olika bornitridverktyg. Med gemensamma krafter ska den uppköpta verksamheten växa, bedömer Mirkas vd Stefan Sjöberg i ett pressmeddelande.

– Vi välkomnar Cafro som en del av Mirka samtidigt som vi är väldigt entusiastiska över de möjligheter vi tillsammans kan åstadkomma. Cafros expertis och tillverkningsmöjligheter inom området tillsammans med Mirkas globala närvaro på marknaden utgör en perfekt kombination, säger Sjöberg

Han säger att företagsköpet är en hörnsten i den portfölj som Mirka bygger upp inom precisionsslipning.

– Mirkas och Cafros kunder kommer att se fördelarna med ett brett och komplett sortiment av ytbehandlings- och sliplösningar

Cafro, som har sin verksamhet i Como i Italien, ser företagsköpet som en utmärkt möjlighet att utvidga affärsverksamheten globalt.

– Det här är ett perfekt tillfälle för Cafro. Vi kan nu ta nästa steg i utvecklingen och bygga en verkligt global marknad. Vi har under åren systematiskt utvecklat våra unika produkter och processer och kan nu erbjuda bland de enda på marknaden ett komplett sortiment diamantsliplösningar för finmekanikindustrin. Vi kan nu expandera tillsammans med Mirka, säger Mario Mancina, vd för Cafro.

Den tredje generationen i familjen Mancina kommer att fortsätta leda Cafros affärsverksamhet inom Mirka-koncernen.