Kommande säsong blir Mikko Manners första som tränare i Kärpät – efter fyra säsonger som assisterande. Manner, som är född i Vasa och har en gedigen bakgrund i Sport, fortsätter även som assisterande tränare i landslaget. I Kärpät jobbade Manner, 42, med nuvarande förbundskaptenen Lauri Marjamäki och inför vårens VM-turnering kallade Marjamäki in Manner i sitt tränarteam.

Jussi Tapola har lett Tappara till två raka FM-guld, men ska i fortsättningen jobba som sportchef och juniorträningschef för klubben. Han träder in som ny assisterande i Marjamäkis landslag. Tapola, 43, har tidigare varit juniorlandslagstränare.

– Det är fint att vi får in så här erfarna killar i tränarteamet. Tapola känner spelarna i Finland väl och Manner för med sig kontinuitet efter att ha kommit med på våren, säger landslagets general manager Jere Lehtinen i ett pressmeddelande.

– Vi ska inte ta för givet att FM-ligans topptränare kan jobba med landslaget också. Ligasäsongen är tät och kommande säsong blir extra krävande även för landslaget på grund av de olympiska spelen. Även ligaklubbarna ska ha ett stort tack för det här.

Landslagets säsong startar med Karjalaturneringen som spelas i november i Helsingfors. I den deltar utöver Finland, Sverige, Tjeckien och Ryssland även Kanada och Schweiz.