Norges anfallare Caroline Graham Hansen hade tårar i ögonen efter att laget förlorat med 0–2 mot Belgien i torsdagens första EM-match.

– Väldigt tungt, sade hon till norska TV2.

Den tvåfaldiga Europamästaren Norges andra raka förlust i årets mästerskap kom i Breda efter att Belgien gjort två mål på åtta minuter i andra halvlek.

"Fruktansvärt"

Högermittfältaren Elke Van Gorp slog in en målvaktsretur ur högmisstänkt offsideposition till 1–0 i 59:e matchminuten. Anfallaren Janice Cayman utökade till 2–0 på nick i 67:e.

– Det är ett fruktansvärt resultat. Det känns väldigt tungt. Det finns inga ursäkter, sade Norges svenske förbundskapten Martin Sjögren till TV2.

– Återigen känns det dumt att säga att vi inte får ut potentialen, för när du förlorar två matcher i rad är du inte bra nog, sade Caroline Graham Hansen.

Norge behövde hjälp av hemmanationen Nederländerna senare på torsdagen. Annars skulle norskorna, som förlorade mot Tyskland i EM-finalen på Friends Arena i Solna för fyra år sedan, vara utslagna.

Hemmagrepp

Men nu blev det inte så.

Gruppettan Nederländerna besegrade Danmark med 1–0 i Rotterdam efter att mittfältaren Sherida Spitse avgjorde matchen med ett straffmål i den 20:e matchminuten.

Ett mål som även innebar att obesegrade Nederländerna nu har sex poäng i grupp A, via 1–0 både mot Norge och Danmark, och står med ena benet i kvartsfinal.

På måndag avslutas grupp A med Belgien–Nederländerna i Tilburg och Norge–Danmark i Deventer. (FNB–TT)