Spicer sade att trots att han också tidigare övervägt att avgå, var beslutet helt och hållet hans eget. Han sade att Trump visat välvilja under hela processen.

– Mitt beslut var att rekommendera presidenten att låta Sarah och Anthony börja från tomt bord, sade Spicer som hänvisade till Vita husets nya presschef Sarah Huckabee Sanders och den nya kommunikationschefen Anthony Scaramucci.

Spicer sade att han tyckte att Vita huset inte skulle ha "för många kockar i köket".

Efter nyheten om att Spicer avgår beskrev president Trump honom som en underbar person som "lögnaktiga medier" behandlade illa. Trump, som kommenterade frågan på

Twitter, sade också att Spicers framtid ser ljus ut.

"Över gränsen för vad som är kul"

I intervjun med Fox News frågade man Spicer om vad han tycker om hur medierna behandlat honom. Underhållningsprogrammet Saturday Night Live, som är väldigt populär i USA, slog sina tidigare tittarrekord då skådespelaren Melissa McCarthy gjorde parodi på Spicer. Spicer sade att han stundvis tyckte att parodin var rolig.

– Jag tyckte att det fanns delar som var roliga, men ganska mycket gick över gränsen. Det var inte roligt, utan dumt, fånigt och elakt. Jag skrattade åt vissa tv-parodier, men ibland gick de över gränsen för vad som är kul

Spicer visade mindre förståelse för nyhetsmedierna. Han sade att han allt mer varit mer besviken på hur vissa nyhetsjournalister utförde sitt arbete.

– Jag var besviken på vissa förhandsuppfattningar och attityder eller på att man inte rapporterade om vissa frågor på det sätt som de ursprungligen uppgavs.

– Jag upplever att klickfisket har ökat. Journalisterna är mer intresserade av att få klick och av sina videosnuttar än av fakta, sade Spicer. (FNB–AFP)