Wilma Karlsson, 16, var ute på en båttur med familj och vänner utanför Örnsköldsvik i söndags. Plötsligt var olyckan framme, skriver Västerbottens-kuriren och citerar Allehanda.

– Båten tippade först åt det ena hållet och det kom in lite vatten, och sedan välte den åt andra hållet. Jag satt på den sidan som först slog i vattnet och jag fick en person över mig, säger 16-åriga Wilma Karlsson till Allehanda.

Hon satt uppe på däck precis som alla andra.

– Men när båten välte så måste jag ha hamnat i vattenströmmen som åkte in i båten, och sugits med. Jag var under vattnet ett bra tag, kanske i 90 sekunder, för jag hade panik och behövde andas.

Hon hamnade i en luftficka inne i mörkret i båten och stannade där i två timmar. Telefonen fungerade fortfarande och hon ringde 112. Pappan var också uppe på båten och kunde kommunicera med henne. Han kunde lugna hennes oro för hur det gått för resten av familjen. Men hon var fast med vatten upp till bröstkorgen.

– Det enda jag tänkte på var att jag skulle dö och rädslan för hur det skulle kännas.

Efter två timmar lyste en dykare in i båten med en lampa.

– Jag hade vant mig vid det där mörka och när de lyste in så blev jag bländad. Den kontrollen jag ändå hade tappade jag.

Hon blev hjälpt till ytan efter att ha varit instängd.

– Jag fick inte fram ord. Det var helt fantastiskt att se mina föräldrar igen, men svårt att visa det. Det var så skönt för det kändes som att nu är det över.

Wilma fördes till sjukhus men fick komma hem redan samma kväll och mår bra i dag.