Jallow förbättrade samtidigt det finska rekordet på 50 meter rygg till 28,05.

– Det gick nog jättebra. Redan under loppet hann jag tänka att oj vad det bar av, liksom på 100 meter på måndagen. Jag behövde inte alls oroa mig för om jag skulle orka till slut, det bara kändes så härligt, sade Jallow i ett pressmeddelande från Finlands simförbund.

Det tidigare rekordet, även det i Jallows namn, var 28,15 från EM i London i fjol våras men Jallow tror sig kunna ytterligare förbättra resultatet under semifinalen på onsdag kväll.

– Starten kunde ha varit bättre. Vi har tränat att hålla benen spända för att bättre komma igång med delfinkickarna. Det kunde ha lyckats bättre, säger Jallow.

Jallows tid var den 12:e snabbaste i kvalet, fem hundradelar snabbare än kanadensaren Kylie Masse som i tisdags vann VM-guld i 100 meter rygg.

Ari-Pekka Liukkonen simmade sin karriärs tredje snabbaste tid i försöken på 100 meter frisim. Hans resultat på 49,79 räckte endast till 40:e plats men Liukkonen är nöjd.

– Det är säsongens första tid under 50 sekunder. Jag försökte gå ut hårt och lyckades komma kontrollerat i mål fast jag inte satsat så mycket på 100 meter den här säsongen, sade Liukkonen.

Liukkonen hade i förväg räknat med att en tid på 48,8 räcker för att gå vidare från kvalet. Uppskattningen visade sig vara mitt i prick eftersom kvalgränsen blev exakt 48,80.

Liukkonens huvudsträcka 50 meter frisim börjar på fredag. I början av juli satte han nytt Finlandsrekord på sträckan med tiden 21,58 i Tammerfors.

Ett nytt världsrekord sattes under morgonens tävlingar när USA:s mixedteam klockades för 3.40,28 i 4x100 meter medley med sammansättningen Ryan Murphy, Kevin Cordes, Kelsi Worrell och Mallory Comerford.

Sträckans tidigare världsrekord var Storbritanniens 3.41,71 som sattes för två år sedan i VM i Kazan.

Det är andra gången som simstafett för blandlag står på VM-programmet.

Finland tvingades stå över mixedstafetten på grund av att Matias Koski är axelskadad.


Uppdaterad 26.7.2017 kl. 16.21 med kommentarer.