Royals fick en usel start på matchen då Ricky Stevens löpte igenom försvarslinjen och satte kvällens första touchdown.

Butchers gick upp i ledningen med 0–7 och matchen var bara 16 sekunder gammal.

Royals fick inte alls sitt anfall att fungera, men gästerna var desto effektivare. Mikko Seppänen returnerade bollen via högerkanten och avancerade hela vägen till målområdet, 0–14 till gästerna.

Royals försvar tog en liten delseger tre minuter in i andra kvarten då man kom åt att stoppa Butchers glödheta anfall. Men med en fin spark kom gästerna ändå åt att få med sig ett fieldgoal och utvidgade ledningen till 0–17.

Då lite över sju minuter återstod av halvleken stökade Stevens och Vasabekanta Emmanuel Amudeng till det och Royals fick anfalla 15 yards från mål. Någon touchdown blev det inte, men Royals Spencer Cutlan sparkade hem tre poäng genom ett fieldgoal från 30 yards.

Royals anfall jobbade sig in i matchen och med fyra minuter kvar fångade Cutlan en 35 yard lång passning av Justin Sottilare. Aappo Saloranta avslutade anfallet med en touchdown och det var reducerat till 10–17.

Med 18 sekunder kvar av halvleken fick Royals bollen vid halva plan och Sottilare hittade RJ Long med ett långt kast. En perfekt avslutning på en halvlek som började dåligt för Royals gjorde att lagen gick till pausvila med 17–17 på ljustavlan.

Andra halvlek
Royals inledde starkt och fick direkt med sig en touchdown då Long stormade fram till höger. Royals tog därmed för första gången ledningen i matchen, med 24–17.

Long fortsatte trumma på och satte sin tredje touchdown för kvällen. Butchers tappade allt spel under den tredje kvarten och plötsligt bröt Rufail Khalifa en passning och löpte hem nästa touchdown, 38–17.

Jussi Kaas utökade ytterligare och härdsmältan var ett faktum för Borgålaget.

Butchers reducerade i slutet av tredje kvarten och ytterligare i början av fjärde. Plötsligt stod det 44–31 och matchen var spänningen igen.

Den spänningen kvävde Nicholas Peterson då han utökade till 51–31. Matchen slutade 58–31.