I lördags ordnades Vasa Beachparty på Sandö i Vasa. Evenemanget var gratis, men enbart dryga 200 människor deltog under dagen. Evenemanget pågick mellan klockan 12 och 18. Det var något flera besökare mot kvällen, men inte i närheten av vad arrangörerna hade hoppats på.

En av arrangörerna, Mathias Bengs, tror att det låga deltagarantalet dels berodde på dåliga väderförhållanden, dels att stadens intresse för elektronisk musik live är litet.

– Det är inte riktigt stort i Vasa på samma sätt som i Helsingfors. Folk är inte vana tror jag. Det är synd att det kom så få människor när vi stod för evenemanget själva, säger Bengs, som också var DJ på evenemanget.

Radiomusik är den sorts musik som går hem hos Vasaborna på nattklubbar och på olika evenemang enligt honom. Bengs bildade tillsammans med Patrik Sohlberg, Joni Koski och Fredrik Salmela evenemanget Soundnation för ett par år sedan, för att väcka intresset för elektronisk musik i Vasa. Staden har ännu en bit att gå för att det ska finnas förutsättningar för den elektroniska musiken.

– Drömmen är att fylla hela stranden och parken på Sandö med folk som dansar till elektronisk musik. Vi ska försöka på nytt nästa år. Eventuellt ska vi satsa på mera marknadsföring om vi får något stöd för evenemanget, säger Bengs.