I samband med handelskammardagarna i Helsingfors utsågs årets handelskammare. Valet föll på Österbottens handelskammare.

Juha Häkkinen, vd för Österbottens handelskammare, säger att det jobb som görs i Österbotten har noterats och uppmärksammats på nationell nivå.

– Vi gör ett bra jobb i Österbotten. Vi jobbar hårt och målmedvetet och det ger resultat. Det är många människor, aktörer och organisationer som jobbar tillsammans för att lyfta Österbotten. Jag blev faktiskt överraskad över valet, men man kan ju inte vara annat än stolt och nöjd, säger Häkkinen.

Valet gjordes av de övriga handelskamrarna och av Centralhandelskammaren. Häkkinen berättar att det finns 19 handelskamrar i Finland.

– Det är alltid en viss konkurrens regioner emellan. Bilden utåt är alltid viktig och det verkar som att representanterna för de övriga handelskamrarna tycker bra om oss, så visst känns det bra.

Han säger att en orsak till att Österbottens handelskammare valdes är den högklassiga och aktiva publikationsverksamheten.

– Ett exempel är Coastline, som för övrigt ges ut i mars 2018. Sidorna har sålts slut och arbetet med att sammanställa materialet har börjat.

Att bygga nätverk är en viktig uppgift för Österbottens handelskammare.

– Den här typen av utmärkelser sporrar oss att jobba ännu hårdare. Det är mycket på gång i Österbotten. Som exempel kan nämnas arbetet med Midway Alignment och förstås batterifabriken.

I dag fylls Finlandiahuset i Helsingfors när handelskamrarna firar Finland 100 år.