Första halvlek

Efter en trevande inledning tog Jaro kommandot i matchen och dominerade första halvlek på ett sätt som publiken inte sett många gånger på Centralplan den här säsongen.

Seth Paintsil verkade trivas bra och var ofta ett hot i djupled. Efter 16 minuter fick han en bra boll av Markus Kronholm men Paintsils inspel hittade ingen Jarofot.

Tio minuter kom Ghananen än en gång i full fart. Han stal bollen framför ögonen på högerbacken Patrik Aaltonen och placerade in 1–0 via benet på målvakten Alessandro Marzouli.

Målet kom när Jaro var en man mer på plan. Gulli Zolameso låg skadad och Gnistan hade inte hunnit byta. Zolameso bars några minuter senare in under läktaren på bår.

Jaro förde matchen nästan helt och efter 33 minuter var Brock Messenger nära att nicka in 2–0. Marzouli var överspelad men en av mittbackarna hann emellan.

Halvlekens sista chans kom i slutminuten. Paintsils inlägg nickades ner av Jonas Emet och Thomas Kula fick ett bra läge men hans skott räddades till hörna.

Andra halvlek

Efter 55 minuter stod Brock Messenger för en bra raid på högerkanten och hittade Christian Eissele i mitten, men hans avslut styrdes till hörna.

Kronholms hörna blev också farlig men Charalampos Chantzopoulos nick räddades.

Efter 64 minuter fick Gnistan sin första verklige målchans när Teemu Pastila sopade till på ett inlägga från vänster, men volleyn från nära håll gick över.

Jaro pressade inte tillbaka Gnistan på samma sätt i andra halvlek. Gästerna från Helsingfors är pressade poäng och flyttade upp laget efter paus.

Men en riktigt bra chans skapade Jaro efter 73 minuter när Chantzopoulus nick på en Kula-hörna räddades på mållinjen.

Även följande hörna, i den 83: minuten blev farlig, men än en gång fick Gnistan bort bollen i sista sekunden.

Minuten senare var det nära när Markus Kronholms bredsida från 18 meter styrdes över.

Gnistan försökte få till en slutforcering, men det var hela tiden närmare att Jaro hade kontrat in tvåan än att Gnistan hade fått till en kvittering.

Och till slut kom också 2–0 när Walter Moore spelade fram Christian Eisseles som avslutade hårt vid första stolpen.

Jaro: Emil Öhberg; Walter Moore, Charalampos Chantzopoulos, Pavle Milosavljevic, Brock Messenger; Thomas Kula, Markus Kronholm, Jonas Emet (73 Adam Vidjeskog); Nikos Kousidis (69 Kevin Larsson), Seth Paintsil, Christian Eissele.