Protesten som inleds klockan 18 gäller all tågtrafik, både den nationella tågtrafiken och närtågen i huvudstadsregionen.

Dagens avgångar från tågstationen i Vasa löper som normalt fram till klockan 18, uppger VR på sin webbplats.

Sista tåget som avgår från Vasa i kväll startar 17.04 och är framme 21.54 i Helsingfors. Nästa avgång från Vasa skulle ha skett 19.34 men det tåget avgår inte.

– Jag uppmanar ändå alla tågresenärer att följa med läget på vår webbplats, Twitter och Facebookkonto. Vi uppdaterar situationen vartefter på en sådan här händelserik dag. Vi kan tyvärr inte i det här skedet uttala oss om enskilda avgångar, säger kommunikationsexpert Jenni Vuorio på VR.


Sista avgångarna från Vasa, Bennäs och Karleby

Mellan Helsingfors och Vasa avgår det sista tåget 17.24 och beräknas vara framme 20.55 i Vasa.

Sista tåget från Karleby till Helsingfors avgår 16.42. Från Helsingfors till Karleby avgår sista tåget 16.24 som också är det sista tåget som stannar i Bennäs.

Från Bennäs avgår sista tåget bara några minuter innan protesten inleds, klockan 17.54.

– Även om du redan har en biljett till ett tåg som avgår före klockan 18 i kväll är det bra om du följer med läget via våra sociala medier, säger Vuorio.

Lokförarnas protest pågår fram till natten mellan tisdag och onsdag. VR har uppgett att redan köpta tågbiljetter kan användas i ett senare skede eller ställa in avgiftsfritt.


Här hittar du den senaste informationen från VR!