Det är Vasa stads kulturcenter som ordnar middagsevenemanget "En kväll vid Senaten" fredagen den 25 augusti klockan 19-22.De som deltar i evenemanget ska ta med sig sin egen mat och dryck samt kärl. Staden ordnar ett långbord med bänkar och det utlovas även stämningsfull musik.

Evenemanget har arrangerats sedan 2013 framför stadshuset i hjärtat av Vasa stad. I år uppmärksammas Finlands 100-års jubileum under middagen.

Det riksomfattande evenemanget ”Middag under bar himmel” syftar till att uppmuntra alla finländare, även dem som bor utomlands, att ordna en egen middag med inbjudna gäster den 25-27 augusti.Middagen kan ordnas var som helst i ett gemensamt stadsrum eller hemma hos sig. Syftet är att bjuda in grannar, bekanta eller obekanta till en gemensam middag för att fira den hundrade dagen före Finlands hundraårsdag.

Vill du vara med på Vasa stads middag kan du anmäla dig på stadens webbplats. Evenemanget är avgiftsfritt och högst sex platser ingår i en bokning. Det finns plats för ungefär 100 personer och platserna delas ut i anmälningsordning.

Anmälningarna tas emot fram till den 22 augusti.