I slutet av första halvlek vred Mikko Viitikko sitt högra knä och Sebastian Strandvall ersatte honom inför andra halvlek.

I och med bytet gick VPS ner på en fyrbackslinje och Strandvall tog plats centralt på mittfältet.

Men det hjälpte inte mycket. VPS hade massiva svårigheter med att bryta igenom Lahtis välorganiserade försvar.

Lahti å sin sida avvaktade och försvarade lugnt och sansat. Till slut kom man loss på en kontring i den 54:e minuten och det stod 2–0.

Målskytt var nyss inbytte Fareed Sadat. Han kom loss till vänster, drog in och fintade bort Timi Lahti. Skottet satte perfekt vid stolproten, otagbart för Meerits.

Efter 2–0 sjönk Lahti ihop allt mer och VPS fick rulla boll nästan konstant. Hemmalaget tog över spelet och skapade allt fler målchanser.

I 60 minuten var Juho Lähde mycket nära att reducera men hans skott just utanför straffområdet parerades av Lahtis burväktare.

I 68:e utgick Lähde och in kom André Clennon.

Efter bytet fick Lahti matchen precis dit man ville och det blev bara stökigare och stökigare. VPS kom inte in i spelrytmen och hade svårt att rulla boll. Istället försökte man spela upp med längre bollar vilket inte ledde till något.

VPS enda farliga chans kom på en hörna som nickades förbi målet i 78:e minuten.

Förlusten är VPS andra på raken och laget halkade ner till femte plats i tabellen.