Premiärminister Mariano Rajoy skriver i sin tur att "terrorister kommer aldrig att besegra ett enat folk."

Terroroffren och Barcelona fick stöd över hela världen.

– Alla mina tankar och Frankrikes solidaritet till offren för det tragiska attentatet i Barcelona,

twittrade Frankrikes president Emmanuel Macron.

– Mina tankar är hos offren för det barbariska terrordåd som drabbat den fantastiska staden Barcelona och deras tappra räddare. London står vid Barcelonas sida i kampen mot terrorismens ondska, twittrade Londons borgmästare Sadiq Khan.

– Storbritannien står vid Spaniens sida mot terrorn, sade brittiska premiärministern Theresa May enligt BBC.

Även USA:s president Donald Trump sällade sig till dem som fördömde attentatet.

– USA fördömer terrordådet i Barcelona, Spanien och gör allt som är möjligt för att hjälpa. Var hårda och starka vi älskar er!, twittrade Trump.

Amerikanska utrikesministern Rex Tillerson sade redan tidigare att USA erbjuder Spanien all hjälp som behövs. Detsamma försäkrade EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker.

– Den här fega attacken var med avsikt riktad mot dem som njuter av livet och tillbringar tiden med familj och vänner. Barbari av det här slaget kommer aldrig att krossa oss, sade Juncker i ett pressmeddelande.

Sveriges statsminister Stefan Löfven säger i ett skriftligt meddelande:

"Jag förfäras av att ännu en storstad i Europa drabbats av sorgen och oron efter ett befarat terrordåd. Mina tankar är med de vars anhöriga omkommit eller skadats och alla de som inte ännu fått kontakt med sina nära och kära."

Real Madrid visar sympati

Attentatet chockade också Barcelonas stora stolthet fotbollsklubben FC Barcelona.

– Vi känner djup sorg över attentatet mot vår stad. Alla våra tankar är hos offren, deras familjer och hos människorna i Barcelona, twittrade klubben.

Även FC Barcelonas ärkefiende Real Madrid bidrog till kondoleanserna.

– Real Madrid vill uttrycka sin djupaste sorg med anledning av attacken i Barcelona. Klubben står tillsammans med offren, deras familjer och vänner. Vi önskar också alla skadade att de återhämtar sig så fort som möjligt, meddelade Real Madrid.