Sport besegrade Kärpät med 3–1 (1–0, 0–0, 2–1) inför 1793 på Kopparön.

Första perioden var en svängig tillställning där Sport hade fler vassa målchanser än Kärpät.

Mot slutet av perioden kom Michael Parks loss i ett friläge efter en bjudning av Otto Karvinen, men Veini Vehviläinen parerade. Parks fick snabbt revansch när han tryckte in en retur efter skott av Ville Viitaluoma. 1–0 efter 16.30.

Sport fick testa powerplay efter ledningsmålet, men det fungerade inte alls. I stället kom Kärpät loss i en farlig kontring, men Karvinen fick inte in pucken trots en bra framspelning av centern Mikael Ruohomaa som tagit fart från utvisningsbåset.

I andra perioden fick bägge lagen prova på spel i powerplay, men utan framgång. För Sports del kunde det ha varit rätlinjigare, men örnarna hade också stundtals problem med att etablera spel.

Kärpät hade vässat klorna jämfört med första perioden, men Mika Järvinen i Sports mål plockade allt.

Gästerna försökte trycka på i början av tredje. Det öppnade för en kontring för Sport.

Robin Salo öppnade spelet och Parks hade massor av tom yta att åka på. Parks väntade kyligt in Markus Nenonen som enkelt pangade in 2-0-målet efter 44.27.

Kärpät reducerade genast i nästa anfall när backen Jani Hakanpääs skott slank in under Järvinens vänstra arm. Karvinen noterades för en assist och det stod 2–1 efter 44.59.

Efter 55.16 fick Sport chansen att spela över en minut med två man mera på isen. Nära var det, men Parks och och Joni Tuulola lyckades inte få in pucken.

Det gjorde däremot Nenonen med ett rappt skott efter att Kärpät fått in Karvinen på isen. 3–1 i powerplay efter 57.09 och assistpoäng åt Tuulola och Viitaluoma.

Med dryga två minuter kvar åkte Joonas Komulainen på sin tredje utvisning för kvällen. Kärpätcoachen Mikko Manner plockade ut Vehviläinen och gästerna malde på i spel sex mot fyra, men utan resultat.