För att uppnå riktigt genuina kundrelationer styr Kaj Hemming, vd för Bröderna Hemming, nu som då upp sina möten i en lounge i ishallen. Sedan tidigare finns de lounger i tre olika storlekar. De som rymmer 20, de som rymmer 12 och de som rymmer 8. Men i höst öppnade en alldeles ny lounge, Anvia Ykkösketju-Förstakedjan, som rymmer upp till 90 personer. Den har bara varit i bruk i några veckor och är alldeles nyrenoverad. Här finns både bar, restaurang – och så klart - big screen. Kaj Hemming är en flitig användare av de mindre loungerna. De består av ett avskilt rum med stora fönster mot rinken. När matchen kör i gång är det fritt fram att öppna rutorna och välkomna publikens jubel. - Anvia Ykkösketju-Förstakedjan, som är den största, har lite mer VIP-känsla än de mindre. Där finns speciella menyer och fungerar som en restaurang, men den går också att boka privat. Vanligtvis funkar det just så att sällskap kommer hit, äter lite, tar en öl, ser på matchen och tar lite snacks i halvtid, säger Ramses Jakobsson, restaurangchef på Kotkanpesä som sköter matserveringen i ishallen. Loungerna är avsedda både för både privatpersoner och företag. Samtliga är försedda med eget barskåp, egen ingång och servering. Vem som helst kan boka en egen privatlounge. Inget hindrar att det ordnas både möhippor, svensexor, födelsedagsfester och bröllop här. - Än så länge har jag inte hört om att någon skulle ha bokat loungen för ett hockeybröllop, men varför inte? Den nya rymmer ju upp till 90 personer, skrattar Jakobsson. - Men svensexor har vi haft rikligt av! För Kaj Hemming har hockeykvällarna betytt betydligt mer personliga och avslappnade kundkvällar. - Oberoende om jag har gäster härifrån staden, eller från andra delar av landet, eller kanske till och med från Sverige, så funkar det alltid med hockey. Det förenar och väcker känslor i alla lägen.

Äkta känslor varvat med business

Oftast inleds Hemmings kundkvällar med att gänget möts upp i en lounge. Tar en fördrink och inleder kvällen med något businessinriktat. - Det är kanske inte det tyngsta man tar upp just här, men vi försöker ändå ha en liten officiell start med något vi har på agendan. Sedan slappnar vi av från jobb och det blir hockey för hela slanten. I första periodpaus blir det kanske en bit mat och i nästa periodpaus en kaffe med konjak. Han tycker en match är den ypperliga tiden för ett businessumgänge. - Vi kommer runt halv sex, om matchen börjar 18.30, och så tar vi kväll runt 21.30. Det blir lämpliga avbrott hela tiden och det funkar utmärkt att varva businessnack med hockey. Det blir aldrig alldeles för allvarligt. Hemming tycker att kundkvällarna många gånger har inneburit en geniun kontakt med kunderna. - Jämfört med möten i kontorsmiljö blir det här mycket mer personligt och mer äkta känslor.