Marko Pöyhönen petade in segermålet på en retur efter bra förarbete av Vili Sopanen. Pelicans vann med 1-2 (0-1, 0-0, 1-0, 0-1). Erik Riskas kedja med Ville Leskinen och Jarkko Hattunen skapade matchens första målchans efter en och en halv minut. Kort efter noterade Sports målvakt Hannu Toivonen sin första räddning när han nappade en fladderpuck i plocken. Inför matchen sa backen Oskari Manninen till VBL att det vore fint att öppna målkontot under ordinarie matchtid den här veckan. Cirka fyra minuter in matchen var det nära. Manninen såg en lucka på mitten och satte fart. Han kom loss i ett bra läge men stördes så pass mycket av Pelicans backar att hans avslut gick förbi. En halv minut efter det fick Pelicansyttern Joonas Alanne ett bra skottläge i slottet, men backen Matt Generous hann fram och styrde skottet över Toivonens mål. Med 5.14 spelat kom Sports första bakslag. Lassi Kokkala – som var tillbaka som center i första kedjan efter att ha missat tisdagens bortamatch mot Lukko – hakade ihop med en motståndarback och gjorde illa vänstra axeln när han törnade in i sargen. Kokkala lämnade isen med vad som såg ut som en axel ur led. Motgångarna fortsatte. Kort efter att Kokkala lämnat isen stormade Pelicans kanadensiska första center in i Sports zon och rev av ett sylvasst handledsskott rakt upp i högra krysset. Kokkalas skada och 0-1-målet rubbade Sports spel. Erik Riska, som var första center mot Lukko, tvingades börja dubblera och spela både i första och tredje kedjan. Pelicansbacken Juha-Pekka Pietilä gav Sport chansen att kvittera när han slängde pucken över plexit efter elva minuter spel. Det numerära överläget resulterade i en enda bra målchans. Damien Fleury sköt och en skymd Janne Juvonen i Pelicans mål pustade ut då skottet gick förbi. Nästa Pelicansback som satte sig i utvisningsbåset hette Henri Laurila. Sports första formation i numerärt överläge med Ville Leskinen, Erik Riska, Charles Bertrand, Damien Fleury och Niko Peltola var nära att spräcka Juvonens nolla. Andraformationen med Jarkko Immonen, Petri Lammassaari, Jussi Pesonen, Tomi Körkkö och Oskari Manninen fumlade med pucken och var aldrig nära att hitta rätt. I slutet av perioden åkte Riska ut på en billig utvisning för fasthållning bakom eget mål. Men Sport avslutade perioden med bra boxplay. Riska satt en stund i boxen ännu i början av andra perioden. Pelicans tryckte på och hade en ramträff och tog kommandot, ett kommando som höll stora delar av perioden. Tre minuter in i perioden tryckte Pelicans ytter Jordan Smotherman in Teemu Henritius i sargen, men klarade sig utan utvisning. Kort därefter åkte Damien Fleury ut för en slashing när det rumlades framför Juvonens mål – en mycket billig utvisning. Hannu Toivonen höll Sport i matchen med bra räddningar. När Sport var fulltaligt ordnade duo Bertrand och Fleury ett numerärt överläge när Pelicans back Juha Leimu åkte ut för en slashing. I överläget briljerade Juvonen med en tv-räddning med plocken på Fleurys skott, Bertrand höll i sin tur på att ställa till det när han slarvigt droppade pucken åt backen Niko Peltola framför eget mål. Sjundebacken Joonas Valkonen fick Sports nästa chans när Riska slängde in en läcker passning framför mål, men Valkonens styrning gick knappt förbi. Mikko Pukka (roughing) och Leimu tog varsin utvisning i slutet av perioden, men ingetdera laget fick in pucken. För Sports del kom i vilket fall andraformationen i numerärt överläge i gång och Pesonen var nära att överlista duktige Juvonen. I början av tredje perioden var det Pukkas tur att ge de sina skrämselhicka. Backen gav bort pucken åt Pelicans Smotherman, men hann själv in framför mål och redde ut situationen. Efter det hade andrakedjan med Immonen, Pesonen och Lammassari en bra sekvens, men Pelicans lyckades håla trion ute i hörnen och täcka avsluten. Publiken (2927) fick se något så ovanligt som backen Ari Gröndahl som center i fjärde kedjan medan Joonas Valkonen tog hans plats bredvid Pukka i tredje backparet. Efter 45.52 var det dags för numerärt överläge igen när Leimu åkte ut i boxen igen, denna gång för en hög klubba. Riska var nära att styra in ett skott från Peltola. Fler chanser än så blev det inte, men så fort gästerna var fulltaliga var Jarkko Hattunen nära att spräcka Juvonens nolla och direkt efter det ertappades Pelicans med en man för mycket på isen. Damien Fleury fortsatte avlossa vassa skott, men Juvonen fortsatte hålla tätt. Immonen och Manninen stod näst på tur att prova, men ingenting bet på gästernas målvakt. Jublet som utbröt när Peltola till slut smällde in 1-1 med ett slagskott från blålinjen var ett lättnadens jubel. Målet gav energi och Sport styrde ner spelet i gästernas zon direkt. Pelicans höll emot men fick inte i gång något eget spel alls på ett tag. Medan sekunderna tickade mot slutsignal blev spelet nervöst och grötigt. Pelicans lyckades med att ha sex man på isen igen och gav Sport ett gyllene läge att avgöra. Sports tränare Tomek Valtonen tog en time out för att ge fransmännen och Riska en chans att pusta ut. Sports spel i numerärt överläge var darrigt och Pelicans poängkung Tommi Paakkolanvaara fick en bra chans att avgöra - men sköt över Toivonens mål. Pelicans klarade underläget, men Sport fortsatte trycka på. Segermålet uteblev och förlängning stundade efter en period där Hannu Toivonen noterades för en räddning. Fleury var nära att avgöra direkt när han snodde pucken av Leimu i Pelicans zon, men skottet ven förbi mål. Kort därefter kom Pöyhönens segermål.