SB Vaasa tvingades klara sig utan målvakten Pasi Järvinen som var på ligauppdrag med SPV, backen Juuso Pietilä som skadade vristen i derbysegern mot Blue Fox och anfallaren Janne Karvonen som var på resa. Men de orangea kom till match med derbyråg i ryggen och kvävde Ådalens anfallsspel med aggressiv press och backchecking. Det blev seger med 13-0 (4-0, 1-0, 8-0). Yttern Valtteri Nurmi inledde målskyttet med ett lågt skott från slottet efter 1.03. Centern Sami Kujala spädde på när han svängde in från hörnet och sköt vasst i främre krysset. Backen Jyri Järvinen hade maxflyt när han satte 3-0 efter 5.08. Järvinens skott träffade en backklubba och tunnlade gästernas målvakt Tuomas Leino. Efter det lurade Nurmi en motståndarback ut på kaffe innan han träffade ribban. Yttern Joona Kukko hade det inte lika roligt då han hamnade i kläm mellan två motståndare i en närkamp och var nere för räkning ett tag. Kukko reste sig för egen maskin, men kom inte ut till spel i andra perioden. SB Vaasa fick första periodens enda numerära överläge när ÅIF-yttern nitade centern Kari-Matti Viinamäki, men det blev inte ett enda avslut på mål under de två minuterna. I stället satte yttern Petteri Mäki-Jokela 4-0 med ett läckert skott i krysset med två och en halv minut kvar av perioden. SB Vaasa hade bra flyt i anfallsspelet, och i försvaret hade man också turen med sig. ÅIF:s vassaste anfall slutade i en stolpträff och slutet av perioden bjöd målvakten Hannes Hannula på en lysande räddning när han dök ner på främre stolpen. Inledningen av andra perioden gick också i hemmalagets kommando. SB Vaasa höll i bollen och byggde anfall i lugn och ro och Leino i ÅIF:s mål fick jobba. Med 27.18 åkte yttern Thomas Backman ut för spelfördröjande när han ställde sig i vägen för ett frislag. ÅIF:s spel i numerärt överläge var betydligt vassare än SB:s var i första perioden men Hannula var vaken och skärpan i gästernas avslut svajade. I slutet av Backmans utvisning radade SB upp målchanser. Backman hade knappt hunnit tillbaka in på planen när Jyri Järvinen åkte ut för handboll. 5-0 var nära igen när backen och lagkaptenen Teppo Haakana utnyttjade ÅIF:s passiva försvarsspel och drev in på mål. ÅIF blev utan mål i överläget, men spelet jämnade ut sig något och böljade fram och tillbaka efter att Järvinen avtjänat sitt straff. SB Vaasa var hela tiden betydlig närmare att lyckas i målskyttet med skott från när och fjärran medan ÅIF:s avslut stängdes bort. Andra perioden såg ut att bli mållös men med 38.33 spelat avslutade Kari-Matti Viinamäki en snabb kontring med att träffa bortre krysset från höger. ÅIF kom ut och pressade hårt i början av tredje perioden men då svarade Viinamäki med ett kontringsmål till. Den här gången avancerade han själv från höger innan han avslutade med ett skott som gick in vid bortre stolpen. Ådalen fortsatte trycka på och Hannula fortsatte göra bra räddningar i SB Vaasas mål. Viinamäki fortsatte vara ett ständigt hot i anfallet och med 49.28 spelat fullbordade han sitt hat trick med ett vasst, högt skott från vänster. Strax efter sjuan kom åttan när backen Olli-Jussi Sariola sprätte in ett frislag från nära håll i en sekvens där ÅIF agerade sömnigt. Atte Huovinen var nära att öppna gästernas målkonto med knappa nio minuter kvar, men hans skott från håll tog i Hannulas högra stolpe. I stället sågade sig SB Vaasa fram till andra ändan av planen och 9-0 signerades Petteri Mäki-Jokela. ÅIF agerade allt mer uppgivet och SB Vaasa gick upp i tvåsiffrigt med fem och en halv minut kvar genom att spela runt tills Sami Kujala kunde servera yttern Jesse Palmberg öppet mål med en passning tvärs över planen. Ådalens center Kenneth Myllyniemi var framme och provade från nära håll för andra gången, men Hannes Hannula stod för en ännu en lysande räddning och Myllyniemi gav gästernas frustration ett ansikte genom att dunka klubban i sargen så att det ekade i hallen. Med knappa två minuter kvar glömde ÅIF bort centern Pekka Kontturi vid målet och denne hade en lätt uppgift i att lyfta in 11-0. ÅIF försökte få till ett tröstmål, men SB visade ingen pardon och Thomas Backman satte 12-0 i en kontring. Med sekunden kvar fastställde Palmberg slutresultatet när gästerna inte brydde sig om att försvara längre.