Blues vann den jämna matchen med 2–1 (2–0, 0–0, 0–1). Hemmalaget Blues startade matchen bäst medan Sport inledde med att ta tre utvisningar före tio minuter spelats. Den tredje togs av Petri Lammassaari som gjorde sig skyldig till en fasthållning. Medan han satt utvisade tryckte yttern Ville Korhonen in 1–0. I periodens näst sista minut var Korhonen i farten igen. Han fick en passning av poängkungen Kim Hirschovits och överraskade Hannu Toivonen i Sports mål med backhanden. Innan 2–0 hade Sport haft övertaget, och Sport bjöd till bra mot formstarka Blues. Tredje kedjan med Teemu Tallberg, Teemu Henritius och Joel Kiviranta var åter vass och poängkungen Charles Bertrand skapade en hel del framåt. Tredje kedjan ordnade 2–1-reduceringen i mitten av tredje perioden. Backen Victor Westermarck gick omkull bakåt eget mål och Tallberg snodde åt sig pucken. Han serverade Mikko Pukka och backen som spelade ligamatch nummer 500 hängde in pucken bakom Bluesmålvakten Eetu Laurikainen. Målet innebar att 16-åriga Robin Salo, som fick fortsatt förtroende i backpar med Pukka, fick sin första plusnotering i ligakarriären. Kort efter reduceringen tog Joonas Valkonen en utvisning för hög klubba. Blues tryckte på hårt, men Sport redde ut underläget och fortsatte jaga kvittering. Med minuten kvar jagade Sport med Toivonen i båset. Henritius fick en bra passning av Mike Brennan och center sköt knappt förbi. Sports tränare Tomek Valtonen tog en time out med 52 sekunder kvar. Oskari Manninen slängde in pucken på mål från blå, men den studsade i väg ut över plexit. Manninen provade skott igen efter nästa tekning, men Laurikainen plockade enkelt pucken åt sig. Med åtta sekunder kvar prickade Bertrand ribban från liten vinkel när pucken tog studs på backen Kalle Kaijomaas klubba. Det blev matchens sista avslut.