Det här är en argumenterande text. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna. En ny undersökning visar att finländarna fortsätter att älska sin makaronilåda, som faktiskt fram till 1950-talet ansåg vara riktig festmat. Men är det bara jag som tycker att makaronilådan känns som ett enda stort fuskverk? Makaroner, köttfärs och lite lök blandat med ägg och mjölk når liksom aldrig upp till några kulinariska höjder. Det skulle i så fall vara om ketchupen råkar smaka extra gott. Jag lyckas aldrig heller bli riktigt mätt på makaronilådan. Några timmar senare knorrar magen uppfodrande och jag blir igen påmind om varför vi så sällan äter makaroner där hemma. Däremot måste jag ge makaronilådan beröm för att den gör sig väldigt bra i stekpannan på tredje och fjärde dagen. Så snälla hjälp mig. Vilket är ditt bästa recept på riktigt god och mättande makaronilåda. Jag är öppen för alla förslag! Kommentera gärna här eller mejla mig direkt på heidi.eriksson@hssmedia.fi!