Bianca Kronlöf svarar med ett ord när jag frågar var hon finner inspiration:

– Överallt!

Hon tycker om glädjen i att spela teater och uppskattar den kreativa processen. Även ilskan är en drivkraft.

Feminismen är ofta synlig i det ­Bianca gör och tidigare i vår uppmärksammades hon i svenska medier då hon delade ut pris på den svenska musikprisutdelningen P3 Guld. Då bar hon en nakendräkt.

– Jag vill förändra synen på den nakna kvinnokroppen. Vi ser inte kvinnor som är nakna och roliga, vi ser inte äldre kvinnor som njuter av sin sexualitet, vi ser inte hur kvinnor ser ut efter att de har fött barn och ammat. Då blir det roligt att se vad som händer när en kvinna ställer sig rakt upp och ned och säger ”här är jag” Det var ett experiment och jag var ganska nervös innan jag gjorde det.

Dräkten används i webb-tv-­serien ”Full Patte!” Uttrycket kommer från 1950-talet och betyder ungefär ­”Gasen i botten!”

– Och det var så vi tänkte när vi ­började göra serien, säger Bianca Kronlöf.

Serien skriver hon tillsammans med systern Tiffany Kronlöf. Grundidén är ”två tjejer som skiter i ­sociala koder”. Systrarna tar hjälp med utformningen av regissören Sara Haag.


Karaktärerna i ”Full Patte!” har ­Bianca och Tiffany hittat på när de har umgåtts privat och skämtat med varandra. De tipsade SVT som nappade på idén. Snart börjar seriens andra säsong vilket Bianca Kronlöf ser på med blandade känslor.

– Det är en skräck att göra säsong två. Hur ska man kunna över­träffa sig själv? Samtidigt är det väldigt ­roligt att utveckla karaktärerna.

Bianca Kronlöf uppskattar sam­arbetet med systern Tiffany som hon också bor tillsammans med.

– Samarbetet fungerar bra. Man kan säga genast om något känns ­jobbigt eller fel. Det enda problemet är att den privata relationen även blir en jobbrelation men eftersom jobbet kräver mycket är det bra att umgås med någon man tycker om.

Bianca Kronlöf spelar Dino i filmen ”Svenskjävel”. Dino har lämnat arbetslösheten i Sverige för att söka lyckan i ett nyrikt Oslo. Filmen har premiär i Sverige i dag den 27 mars.

Förutom ”Full Patte!” är ­Bianca aktuell med en huvudroll i sin första långfilm, triangeldramat ­”Svenskjävel” som har ­premiär i Sverige i dag den 27 mars. Bianca medverkar också i pjäsen "Ungefär lika med” på Dramaten i Stockholm.

Bianca är uppvuxen i Sverige men hennes föräldrar kommer från ­Vasa. Staden ligger henne varmt om hjärtat.

– Jag prioriterar högst av allt att vara i Vasa. Där finns mina kusiner som jag älskar och står nära. De är inte mina släktingar utan min ­familj. När jag vet att jag ska vara i Vasa hela juli blir jag lugn. Vasa är mitt spa, säger Bianca Kronlöf.