Tre nya anfallare är klara för Sports ligalag nästa säsong. Klubben har skrivit kontrakt med Tuomas Vänttinen som kommer från HPK, Otto Karvinen som kommer från TPS och Tommi Tikka som spelat i Sports A-juniorer. Det betyder att Sport nu har 15 anfallare klara. Den nya trion ska tillföra Sport erfarenhet, kraft, ungdomlig entusiasm och skicklighet, skriver klubben i ett pressmeddelande. Den mest kända av de tre är 31-åriga Tuomas Vänttinen från HPK i Tavastehus. Vänttinen har över 550 ligamatcher bakom sig och har även spelat i Tappara, JYP och SaiPa. Sportchef Markus Jämsä har stora förväntningar på Vänttinen: - Han tillför mycket erfarenhet och ledarskap till laget. Han är också en av ligans bästa spelare i boxplay, tekare och tvåvägsanfallare. - En mycket viktig pusselbit i laget nästa säsong. Olli Karvinen, 25 har spelat i TPS den gångna säsongen. Han beskivs som en fysisk spelare, en grovjobbare, som påminner om Mike Brennan - det är också den duon som dominerar ligans utvisningsstatistik med 173 minuter för Karvinen och 129 minuter för Brennan. Tommi Tikka,19, är fostrad i HIFK och har alltså spelat i Sports A-juniorer den gångna säsongen. Under våren var han utlånad till Mestislaget Peliitat där han spelade åtta matcher.


Dessutom har man värvat två unga målvaktslöften, Leevi Laakso och Niklavs Rauza, som kommer att spela med A- och B-juniorerna nästa säsong. Laakso, född 1998, är fostrad i KalPa och har även spelat i Finlands U17-landslag. Rauza, född 1999, kommer till Sport från Kouvola KooKoo:s B-juniorer. Han hör också till det lettiska U16-landslaget.


Representationslagets tränarteam förstärks också med två nya tränare. Petri Karjalainens kontrakt förlängs (1+1) och Sami Tervonen ansluter på ett tvåårigt kontrakt. Aki Näykki, även han på ett tvåårigt kontrakt, kommer att ansvara för målvaktsträningen. Han fungerar också som lagledare. Fystränaren Harri Yrttiaho fortsätter också i Sport på ett tvåårigt kontrakt.