HJK inledde starkast och Jaro var illa ute under första kvarten, men Jesse Östs nolla hölls intakt. I den andra delen av första halvlek hade Jaro sin bästa period i matchen och skapade också ett par målchanser. Närmast var Jonas Emet som som sköt utanför från nära håll. Till andra halvlek kom HJK ut och visade att man har mångdubbelt större budget än småstadslaget. Demba Savage hoppade in och skapade mycket oreda. Han låg bakom det anfall som Erfan Zeneli gjorde 1-0 på efter 52 minuter. 14 minuter senare höll sig Savage själv framme och satte tvåan. I det skedet såg resultatet ut att kunna rinna i väg rejält, men HJK:s värsta iver kom av sig och när Savage gjorde 3-0 i slutminuterna var det framför allt ett resultat av att Ilya Vaganov drällde med bollen. Alexei Eremenko gjorde sina byten, men inhopparna Jani Virtanen, Sergei Eremenko och Jamar Dixon kunde inte ändra på matchbilen. När HJK väl hittade melodin i andra halvlek visade man med eftertryck att man är finlands bästa lag. - Det är svårt att säga vad som hände efter paus. Vi var bra med i matchen i första halvlek men efter det öär det bara att erkänna att HJK var det klart bättre laget, säger vänsterbacken Jari Sara. Rutinerade Markus Heikkinen kom in i slutskedet av matchen och valde att hylla inhopparen Demba Savage som har agerat matchvinnare för HJK de två senaste matcherna. - Karlebys egen som kom in och fixade segern för oss, sade Heikkinen med glimten i ögat. Mittfältaren nämnde också Jaros taktik på hjälpte HJK på traven. - Jaro är ett lag som verkligen försöker spela. De kommer inte bara hit för att parkera bussen, det är klart att det blir lite lättare för oss att spela då också. Jaro: Jesse Öst, Reginaldo, Ilya Vaganov, Johan Brunell, Jari Sara, Bruno Kadio, Peter Opiyo, Jose-Manuel Rivera (73 Sergei Eremenko), Jonas Emet (69 Jani Virtanen), Walter Moore (77 Jamar Dixon), Denis. HJK: laguppställning: Daniel Öhrlund, Gideon Baah, Tapio Heikkilä, Veli lampi, Sebastian Sorsa, Mendy Formose, Rasmus Schüller, Robin Lod, Erfan Zeneli, Atomu Tanaka, Mike Hanvenaar.