Segern innebär att Anaheim nu leder matchserien med 3–2 och behöver en seger till för finalspel i Stanley Cup. Anaheim rivstartade på hemmaplan och drog upp en 3–0-ledning i den första perioden efter mål av Cam Fowler, Ryan Kesler och Sami Vatanen. Chicago kom igen i den andra perioden då Teuvo Teräväinen sköt lagets första mål och passade till det andra. Matchen verkade avgjord när Patrick Maroon utökade till 4–2 på passning av Vatanen fem minuter före slutsummern. Men under de avslutande stunderna klev Chicagos lagkapten Jonathan Toews fram. På en dryg minut sköt han två mål då Chicago jagade en kvittering utan målvakt. Förlängningen blev sedan en kort historia. Efter bara 45 sekunders spel sopade Matt Beleskey in en retur och hemmalaget fick jubla trots allt. Den sjätte matchen spelas natten mot torsdag i Chicago.