På söndag sätter sig norskorna på flyget för att åka till Kanada och VM-slutspelet. Det stod redan 6–0 i hörnor när Norge tog ledningen efter en dryg kvart. Finland försvarade kompakt, alla hade dragit sig bakom sitt eget 16-metersstreck. Lene Mykjåland hittade ingen att passa till i det läget, drog istället iväg ett skott och bollen flög in i krysset från 18 meters hål. Det var spel mot ett mål största delen av första halvleken. Finland hade inte mycket att sätta emot de VM-taggade norskorna och målvakten Tinja-Riikka Korpela fick rycka in ofta. Finlands enda framstöt i första halvleken höll ändå på att ge utdelning. Norges målvakt fick fingerspetsarna på ett finskt långskott ett par minuter efter det norska ledningsmålet. Norge släppte Finland in i matchen en stund i andra halvleken och för en liten stund såg det ut som om den norska segern skulle komma av sig. Men sedan satte Mykjåland 2–0 från liten vinkel i 70:e minuten.