Lagkaptenen Carli Lloyd, som blev matchhjälte mot Kina, hyllas återigen. Hon satte USA:s första mål på straff efter 69 matchminuter. Försvararen Kelley O'Hara avgjorde med sitt allra första mål för laget när det bara återstod sex minuter av matchen. Därmed har USA, som vann VM 1991 och 1999, chans att åter bli världsmästare. The New York Times skriver att Lloyd, som också såg till att USA vann över Kina i kvartsfinalen, än en gång var skillnaden mellan vinst och förlust. Men tidningen, liksom många andra medier ifrågasätter om det fanns skäl för straffen som hon slog in. Före Lloyds inledningsmål hade världsettan Tyskland en jättechans att ta ledningen genom en straff i 58:e minuten, men Celia Sasic missade. Och därefter vände spelet till USA:s fördel. – Det handlar inte om system. Det handlar om spelarna på planen. De gav allt i kväll, säger förbundskaptenen Jill Ellis enligt The New York Times. 2-0 segern innebär också att Hope Solo än en gång höll nollan. Hittills är det bara Australien som hittat nätet bakom den amerikanska stjärnmålvakten. (FNB-TT)