15-åringarnas slutturnering i fotboll började dystert men slutade bra för de två Vasalagen som deltog. VPS lag ställdes i semifinal mot favorittippade HJK. Ali Jusif förde upp Helsingforslaget i ledning efter 13 minuter men Eeti Ämmälä kvitterade då endast sju minuter återstod av matchen. På övertid var sedan HJK starkare och vann med 1–3. VPS fick i alla fall chans att knipa bronset lite senare under dagen, vilket man även gjorde. Roni Jääskä förde upp VPS i ledning efter 19 spelade minuter och kort där på satte Ämmälä 2–0. Den sistnämnde fastställde slutresultatet till 3–0 i den 37:e minuten och VPS fick resa hem från Seinäjoki med ett brons. För Vasa IFK:s del stod en kamp om placeringarna 5–8 på spel. VIFK fick tufft motstånd redan i dagens första match då man mötte FC Jazz från Björneborg. Jeremiah Streng förde upp VIFK i ledning efter 23 spelade minuter men Jazz kvitterade i den 37:e genom Eemeli Rantaneva. Avgörandet kom då VIFK fick en straff åtta minuter innan slutet som Benjamin Hiekkanen förvaltade. VIFK fick nu spela om placeringarna 5–6 och matchen mot Jaro blev en riktig rysare. Redan i den första minuten förde Severi Kähkönen upp Jaro i ledning innan Hiekkanen kvitterade på straff. Sedan kopplade Jaro greppet om matchen då Robin Kronqvist först satte 1–2 och Roope Suvanto utökade till 1–3 innan paus. VIFK gav ändå inte upp. Jacob Gull reducerade snabbt och Streng kvitterade då kvarten återstod. Gull satte sedan segermålet tre minuter senare och Streng utökade innan Rasmus Klockars i matchens sista minut fastställde resultatet till 6–3. Således fick VPS en bronsmedalj och VIFK en fin femte plats.