Vasa IFK har en tuff utmaning framför sig i returen i Åbo om två veckor. TPS kom i kapp, gick förbi och vann med 2–3 (1–0) på Karlsplan på lördagseftermiddagen. Vasa IFK:s vassa vänsterytter Emelie Smirnoff blev tvåmålsskytt. Hon öppnade målskyttet i ett friläge efter dryga halvtimmen och satte 2–1 med mindre än tio minuter kvar att spela. Mittfältaren Melinda Smedman spelade fram till bägge målen med läckra passningar. Men TPS gjorde två mål inom loppet av ett par minuter på slutet och fick jubla när slutsignalen ljöd. – Tempot i den här matchen var det högsta vi spelat i, säger tränaren Dan Järvinen. Melinda Smedman konstaterar att individuella misstag fällde Vasa IFK. – I returen måste vi verkligen gå in och kämpa som ett lag, säger hon.