Lördagens ligamatch HPK – Sport slutade 5–3 (3–0, 2–1, 0–2). Matchens första utvisning ledde till ett mål. Patrik Holland nätade för HPK. I första perioden gjorde också Vojtech Polak och Otto Paajanen mål för hemmalaget. Juhani Jasu och Sakari Manninen förde upp HPK i en 5–0-ledning innan Sport fick sitt första mål. Jarkko Immonen, framspelad av Jake Newton och Tuomas Vänttinen, satte 5–1-målet efter 38 minuter. Men siffrorna var fortfarande stygga. Inför den sista perioden böt Sport målvakt. Ut med Mika Järvinen efter fem insläppta puckar och tio räddningar, och in med Timo Niemi. Siffrorna snyggades till något, trots att Otto Karvinen missade en straff i slutet av sista perioden. Tuomas Vänttinen satte 5–2 på passning av Henrik Koivisto med två och en halv minut kvar. Lassi Kokkala, framspelad av Tomi Körkkö och Erik Riska, gjorde ett mål till. Sport tog ut målvakten, men matchen slutade 5–3.