Torsdagskvällens EM-kvalmatch slutade 1–1 (0–0). Rumänien ägde spelet helt och hållet i första halvlek. Men Lukas Hradecky i Finlands mål var riktigt stabil och avstyrde allt som rumänerna hittade på innan halvtid. Anfallaren Joel Pohjanpalo hade Finlands bästa målchans i första halvlek, men hemmamålvakten Ciprian Tatarusanu visade att han inte tänker låta sig överskuggas av Hradecky. I 55:e minuten tvingades Hradecky släppa förbi sig en boll. Men rumänska mittfältaren Gabriel Torjes fina skott tog i stolpen och Finland fick undan bollen. Finland gjorde två byten i försvaret rätt tidigt i andra halvlek. Paulus Arajuuri lämnade plats åt Joona Toivio i mittlåset efter 62 minuter och ytterbacken Kari Arkivuo klev av efter 64 minuter och ersattes av Ville Jalasto. I 67:e minuten small det. Teemu Pukki tog en djupledslöpning, väntade in anfallskollegan Joel Pohjanpalo och rullade över bollen åt denne. Pohjanpalo tog emot och dunkade in 0–1 – 21-åringens tredje mål på tre landskamper. I anfallet efter var anfallsduon i farten igen och till slut var mittfältaren Alexander Ring nära, nära att utöka Finlands ledning. Ett par minuter senare glidtacklades en frispelad Teemu Pukki omkull i straffområdet. - En solklar straff, säger Finlands lagkapten Niklas Moisander till Yle. Men det tyckte inte den skotska domaren Craig Thomson. Strax innan 80 minuter var spelade provade både Ring och Pukki på avslut, men målvakten Tatarusanu var vaken och avstyrde. Kasper Hämäläinen, som ersatte Pohjanpalo i 77:e, kom loss i en kontring efter en rumänsk frispark. Men hans skott fastnade till slut på ett backben. Teemu Pukki fick en ny chans med dryga fem minuter kvar, men Tatarusanu var ute och täckte undan. Finland såg ut att gå mot tre fina bortapoäng. Men när matchen var inne på tilläggstid dunkade mittfältaren Ovidiu Hoban in 1–1 på returen efter en fin räddning av Hradecky. - Klart vi är besvikna. Vi miste chansen till EM och släppte in en kvittering på slutet. Men killarna kämpade bra och man kan inte vara annat än stolt, säger Hradecky i Yles tv-intervju. - Vi hade chanser till vad som helst. Vi trodde hela tiden på att vi skulle få in bollen i andra halvlek och nu grämer resultatet. Hoban säkrade en viktig poäng för Rumänien i kampen om den andra direktplatsen i grupp F. Nordirland säkrade EM-biljett genom att slå Grekland med 3–1 och Rumänien och Ungern gör upp om andra- och tredjeplatsen medan Finland slutar fyra i gruppen. Finland avslutar EM-kvalet med en betydelselös match mot Nordirland i Helsingfors på söndag. - Det grämer nog lite, vi var ju nära att vinna. Men när man beaktar motståndet och hur bra vi stod upp är det bara att ge en eloge åt killarna och deras kampvilja, säger tillfälliga förbundskaptenen Markku Kanerva till Yle. - Vi visste att Rumänien trycker på hårt från början. Men ju längre matchen led, desto mer ytor fick vi. Vi skapade bra chanser i andra halvlek, och ser man till helheten så är slutresultatet rättvist.