Luxemburg blev ett lätt byte i Logrono, där Spaniens hemmaseger skrevs till 4–0. Men det dröjde till 42:a minuten innan den första spanska bollen hamnade i Luxemburgs mål, Santi Cazorla antecknades för målet. Paco Alcacer fyllde sedan på med två mål och Santi Cazorla ett till i andra halvlek och Spanien har med 24 poäng förstaplatsen i grupp C klar med en match kvar. Bakom föll nämligen Slovakien hemma mot Vitryssland. Stanislav Draguns mål i 34:e minuten var en chock för Slovakien som laget inte hämtade sig ifrån. Slovakien står därmed kvar på 19 poäng, lika många som Ukraina har efter segern borta mot Makedonien med 1–0. Det är dock fortfarande fördel Slovakien, som behåller andraplatsen i gruppen på inbördes möte. Det räcker därmed med seger borta mot Luxemburg i sista omgången för att Slovakien ska gå till EM. Ukraina möter EM-klara Spanien hemma på måndag. Schweiz körde över San Marino med 7–0 hemma i grupp E. Minst lika glada var schweizarna över resultatet i Ljubljana, där Slovenien bara fick 1–1 mot Litauen. Valter Birsa gjorde 1–0 på straff i första halvlekens slutminut. Men ännu en straff, som förvaltades väl av Litauens Arvydas Novikovas, innebar 1–1 – och som bäst playoff för Slovenien. Redan klara gruppsegraren England vann med 2–0 över Estland, Theo Walcott och Raheem Sterling var målskyttar.