TPS besegrade Sport med 4–0 (1–0, 1–0, 2–0). Båda lagen hade chansen att bryta en två matcher lång förlustsvit då Sport besökte Åbo för att spela den första av fyra matcher den här veckan. Strax innan match var den tilltänkta förstacentern i Sport, Joonas Komulainen, tvungen att lämna återbud. Erik Riska flyttade in i mitten och sjundebacken Oskari Manninen fick ansvaret i anfallet. TPS åkte på en fyra minuter lång utvisning redan efter några sekunder då målvakten Aleksandar Georgiev straffades för hög klubba. Som tidigare under säsongen lämnade Sports spel med en man mer mycket att önska. Och det var i numerärt överläge som TPS slog till. Aleksi Laakso hade bara suttit i båset i ett fåtal sekunder då Dave Spina gjorde 1–0. Till råga på allt tvingades Sports stjärnanfallare Charles Bertrand utgå efter att ha fått pucken i ansiktet. Han var ändå tillbaka i spel i andra perioden. Den första perioden blev väldigt lång eftersom det tog över tio minuter att reparera en del av plexiglaset som gick sönder efter tio minuter. I andra perioden var tempot betydligt högre, men på grund av misstag framför mål och svettiga räddningar av Sportmålvakten Mika Järvinen hölls siffrorna nere. Med mindre än en minut kvar tog TPS igen chansen med en man mer. Skyttekungen Lauri Tukonen gjorde sitt sjätte mål för säsongen. Sport hade lägen att reducera i den tredje perioden. Anfallaren Lassi Kokkala fick till och med chansen på straff, men Georgiev räddade den enkelt. I stället utökade TPS ledningen genom Julius Vähätalo och ett slagskott av backen Harri Tikkanen. Då gick luften helt ur den sen tidigare redan avslagna drabbningen. 3 860 personer hade letat sig till Åbohallen på tisdagskvällen.