Det är fullt ös på Kopparön i kväll. Gästande HIFK visade vem som bestämmer direkt från nedsläpp och gjorde öppningsmålet bara 1.21 in i perioden.  Chansen uppstod då Sport inte lyckades få ut pucken ur zon på första, andra eller tredje gången. Till slut stod HIFK-anfallaren Teemu Ramstedt ensam framför mål med Sports målvakt Mika Järvinen och sopade in pucken.  I bytet efter kom sedan nästa misstag. Sports lagkapten Mikko Pukka stod och dagdrömde på sin backposition och var alltför långsam för att hinna upp en pressande HIFK-spelare. Resultatet blev en tvåminuters utvisning och i det efterföljande power playläget satte HIFK:s Roope Hintz in tvåan, 3.06 på klockan.  Sport var totalt utspelade. Ingenting lyckades medan HIFK trummade på. Då Sport för första gången skapade lite press i gästernas zon resulterade det i kontring och Miro-Pekka Saarelainen satte 0-3.  Efter elva spelade minuter var Sportföredettingen Tommi Taimi inne och skymde Järvinens sikt. Taimi fick även klubban på ett skott från blålinjen och 0-4 var ett faktum. Då fick Järvinen nog och Timo Niemi hoppade in mellan stolparna. Niemi höll nollan perioden till slut, men Sport mäktade inte med många positiva saker under de resterande nio minuterna.  Sport hade ett pover play-läge i slutet av perioden, men backen Niko Peltola sköt just över ribban på hemmalagets bästa läge för kvällen.  Andra perioden Sport lade in en extra växel och pressade tillbaka HIFK under den andra perioden. Trots ett mycket bättre spel än i första och en hel del chanser så ville det sig inte riktigt för hemmalaget.  Den sista passningen och den där lilla extra finessen i skotten saknades. Publiken höll redan på att ge upp hoppet då Sports målkung Tuomas Vänttinen steg fram. Två minuter före periodens slut satte han ett hårt handledsskott i klykan.  HIFK var mer eller mindre chockade och 26 sekunder senare tryckte Lassi Kokkala in en retur och det stod 2-4 på tavlan i Vasa. Sport hade bud på trean flera gånger ännu under de sista minuterna, men HIFK:s målvakt Kevin Lankinen gjorde ett par bra ingripanden.  Tredje perioden Sport höll undan för HIFK:s inledande forcering och tog sedan över spelet. Den ytterligare reduceringen kom även då Kokkala väntade ut Lankinen och satte pucken i mål i power play.  Sedan hade Sport bestämt sig för att göra ännu ett mål och ta matchen till förlängning. Sami Blomqvist var nära då hans skott gled på mållinjen, Jake Newton hade ett skott i ribban och Vänttinens styrning träffate Lankinens skridsko.  Någon grym slutforcering blev det heller inte av hemmalaget eftersom Ari Gröndahl fick hjärnsläpp och tacklade Siim Liivik i sargen. 2+10 för Sportbacken och därmed uteblev även kvitteringen.  HIFK får åka vidare med tre poäng medan Sport endast kan glädja sig åt att man räddade ansiktet efter vad som skedde under den första perioden.