Med tanke på vad publiken fick se i Stjärnhallen i kväll är det inte helt lätt att förstå att Blue Fox har toppat ettan så gott som hela hösten medan SB Vaasa kämpar i motsatt ände av tabellen. Gästerna från Vasa var hur taggade som helst och Blue Fox hann helt enkelt inte med. Arttu Kukko gjorde 1–0 efter drygt tre minuter. Blue Fox fick sitt gyllene läge när Henry Backman drog på sig en femminutare sju minuter senare. Men hemmalagets spel i numerärt överläge var statiskt och långsamt. Dessutom drog Robin Holländer på sig en utvisning och där med rann läget ut i sanden. I andra perioden började Blue Fox dra på sig utvisningar. Johnny Fredriksson fick precis som Henry Backman sätta sig på en femma och under samma sekvens lyckades Blue Fox dra på sig två tvåor. SB Vaasa lyckades bara göra ett mål trots långa perioder i fem mot tre. Matchens psykologiska avgörande kom i stället minuterna senare. Blue Fox-spelarna såg ut att växa ett par centimeter av det lyckade spelet i numerärt underläge och satte in en rejäl press. Men i stället kontrade Kari-Matti Viinamäki in 3–0. Några minuter senare satte Eetu Sariola 4–0. Jori Isomäki svarade med time out och målvaktsbyte, men inget hjälpte. Precis innan den andra periodpausen gjorde Rasmus Nyström 5–0. Hemmapubliken fick lite hopp när Anto Kallvik inledde period tre med att pricka in 1–5. Men det hoppet släcktes snabbt av Rasmus Nyström. Efter 6–1 målet var det tydligt att matchen var avgjord. Det innebar ändå inte att intensiteten sjönk. Intensiteten och farten som framför allt gästerna stod för höll i sig nästan hela matchen. Mellan varven smällde det också rejält i närkamperna och domarna hade fullt upp med att lugna ner känslorna ute på planen. I: 3.21 0–1 Arttu Kukko (Joona Kukko). II: 28.27 0–2 Kevin Nylund (Eetu Sariola) NÖ2, 32.18 0–3 Kari-Matti Viinamäki (Arttu Kukko), 36.30 0–4 Sariola (Joona Kukko), 39.43 0–5 Rasmus Nyström (Sami Kujala). III: 40.22 1–5 Anton Kallvik (Tero Saristo), 42.10 1–6 Nyström (Kujala), 48.52 1–7 Kimmo Lintala (Nylund), 51.09 2–7 Anton Kallvik (Jori Isomäki).