Det är en glad Ville Rinta som bekräftar att surfbutiken det här veckoslutet ska få skriva nytt hyresavtal med Vasa stad för sommaren 2016. Platsen blir den samma, på Sandö. – Vi får en ny försäljningscontainer som är 20 kvadratmeter. Där finns också plats för omklädningsrum. I somras måste kunderna byta om i omklädningsbåsen på Sandö. Den nya, större containern har någon typ av glasvägg eller fönster. Fler brädor, mer kläder och utrustning ryms också in.
Öppnar i april-maj Det var i somras som SUP-stationen kom i gång på allvar, när Rinta och Ville Kasari satte i gång med kurser och utfärder på SUP-brädorna. Också Jenna Tuominen var involverad i verksamheten. – Nästa år är vi fyra personer om det går som planerat, säger Rinta. Surfbutiken öppnar i slutet av april eller början av maj, så fort vädret tillåter. Årets säsong inleddes den 21 april. – Säsongen här är så kort så det gäller att vara på tiden. För dem som är rädda att falla i har vi riktigt bra våtdräkter. Rinta är nöjd med säsongen och ser fram emot våren. – Det lyckades bra och intresset var stort. Jag tror att nästa säsong blir ännu bättre och att fler testar på.
SUP & Breakfast också i Vasa? Förutom att sprida kunskapen om sporten, som Rinta säger är effektiv eftersom man tränar hela kroppen, vill de aktiva också fortsätta utveckla och tillverka brädor och utrustning. Surfbutiken är en bra plats att testa olika modeller, eftersom man både hyr ut och säljer utrustning. Redan nu finns önskemål om att introducera "SUP & Breakfast", det vill säga att man paddlar stående direkt från morgonen i grupp och äter frukost efteråt, på stranden eller på någon ö. – Det har blivit populärt i Helsinfors och är ett bra alternativ till att börja morgonen med en joggingtur.