Regerande ligamästarna SJK vann med 2-1 (0-1) i Seinäjoki. VPS inledde kvällens ligacupmatch bäst och tog ledningen i ett tidigt skede. I elfte minuten väggspelade mittfältarna Joonas Vahtera och Loorents Hertsi varefter Vahtera fick in bollen mot mål. Där dök jamaicanska anfallaren Andre Clennon upp och satte 0-1. VPS höll sedan ledningen fram till halvtid. I 56:e minuten satte SJK:s anfallare Tuco 1-1. Efter det blev han utbytt och in kom Alexei Eremenko jr. Sex minuter senare tappade VPS mittback Nikko Boxall bollen. Eremenko tackade och tog emot och spelade fram anfallaren Roope Riski till 2-1. Polska testspelaren Pjotr Klepczarek ersatte Joonas Vahtera på VPS mittfält strax innan 2-1 målet. Klepczarek skrev in sig in i matchbokföringen i 80:e minuten när han gick in hårt i en närkamp med Eremenko och belönades med ett gult kort.