Sverige fick en perfekt start på matchen och sköt mål genast i det första bytet. De blåvita spelarna förlorade ett par tvekamper och Nicklas Danielsson sköt öppningsmålet efter 29 sekunders spel. I andra perioden hade Finland ett par bra kvitteringschanser – närmast kom Artturi Lehkonen som prickade stolpen. I stället slog Sverige till mot slutet av perioden. Niclas Burström hade smugit in bakom de finska backarna, fick pucken och överlistade Ville Husso i Finlands mål. När Johan Sundström utökade till 3–0 i inledningen av tredje perioden verkade matchen punkterad. Men Finland tände till på nytt. Först reducerade Harri Pesonen till 1–3 och fem minuter före slutet kom tvåan genom Mika Niemi som spelade starkt framför mål och sopade in pucken. I slutet jagade Finland ännu en kvittering utan målvakt men Magnus Svensson i det svenska målet höll ut. Juniorvärldsmästarna Sebastian Aho och Patrik Laine debuterade i A-landslaget och fick gott om speltid.