Sport vann med 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 1-0) efter förlängning mot Kärpät inför 4163 (fullsatt) på Kopparön.  Sex minuter in i tredje perioden åkte Joel Kiviranta ut för en tripping och kvällens andra boxplay stundade för Sport.  Men Kärpät blev utan mål. Sport fick också prova på powerplay i tredje efter att Miska Humaloja glidtacklat Mika Järvinen och åkt ut. Niko Peltola träffade kryssribban, och närmare än så kom Sport inte.  Men Peltola fick revansch i förlängningen.  JVM-stjärnan Jesse Puljujärvi såg på från första parkett när Peltola frispelade Charles Bertrand. Fransmannen lyfte läckert in segermålet i krysset.  Kärpät förde spelet i andra Där Sport höll i taktpinnen i första perioden var det fullständigt ombytta roller i andra. Kärpät skapade många, långa anfall och Sport löste ofta situationerna genom att slå icingar.  Sport fick två numerära överlägen i andra perioden. Under det första blev det flera hyfsade avslut och under de andra blev det till ingenting.  Bägge lagen fick sina bästa chanser under periodens sista två minuter.  Teddy Da Costa drog i väg ett rappt skott som Sami Rajaniemi i Kärpäts mål släppte retur på. Tero Koskiranta var först på pucken, men lyckades inte lyfta den över Rajaniemis benskydd.  Med mindre än tio sekunder kvar fick Kärpäts ytter Juuso Ikonen ett kanonläge, men Mika Järvinen tänjde på sin lekamen och hann i vägen.  Kärpät kvitterade i slutet av första Fullsatt i hallen och bra spel av Sport i första perioden.  Charles Bertrand fick decibelnivån att stiga i taket när han styrde in ett skott av Aleksi Laakso.  1-0-målet kom efter 11.03.  Sport förde spelet och tvingade Kärpät till två utvisningar. Under den andra var 2-0 riktigt nära, men i stället fick Kärpät till det med en man mera på isen.  Tuomas Vänttinen åkte ut för en tripping i anfallszon och Kärpät visade upp ett imponerade lugn i powerplay. Till slut sprätte centern Esa Pirnes upp pucken i krysset bakom en skymd Mika Järvinen i Sports mål.  1-1 efter 18.15.