Sport

Nyhetsbild

Sportveckan: Merseyside-derby och Final four

I Premier League väntar vi på att Chelsea ska få lyfta bucklan. Och lyfta bucklan vill Sports damer också göra. VBL-sportens Jona Nyström kikar på vad som händer i idrottsvärlden den 1 april.

Nyhetsbild

Friska vindar inom formel 1

FORMEL 1 Flertalet ändringar har skett inom formel 1 sedan Nico Rosberg firade sitt världsmästerskap i Abu Dhabi. De tekniska ändringarna, de nya ägarna och den nya motorsportchefen är mer än välkomna.

Nyhetsbild

Turkiet borta betyder fina minnen

"Det som skedde på ett kokande, och regnigt, Ali Sami Yen-stadion i Istanbul den 14 oktober 1998 får väl räknas som en av de roligare kvällarna i den finländska fotbollshistorien." VBL-sportens Jona Nyström blir nostalgisk, på gott och ont.

Nyhetsbild

Som PSG-coachen sa: Vi lär oss av det här

"Vet man hur en riktigt tung förlust känns så är det så mycket roligare att vinna. Och ingen blir en vinnare utan att ta några smällar nu och då." VBL-sportens Jona Nyström bygger åsnebrygga mellan Paris Saint-Germain och Sport.

Nyhetsbild

Wenger pratar i nattmössan

FOTBOLLSKRÖNIKAN Arsenal hänger på repen – och klockan klämtar för Arsène Wenger. Om klubben inte tackar av sin mångårige tränare i vår, gör de sig själva en stor björntjänst.

Nyhetsbild

Finland är tillbaka i spåret

SKID-VM Två 90-talister, Iivo Niskanen och Krista Pärmäkoski, tog sina första individuella VM-medaljer. Och det fanns en publik som ville se dem lyckas. Finland var redo för ett hemma-VM.

Nyhetsbild

VPS står på en stabil grund

"Med 0–1-förlusten mot division 2-laget MuSa som ett stort undantag har VPS spelat hyfsat bra i cupen och det finns potential att gå långt."VBL-sportens Jona Nyström ser fram emot fortsättningen av Finlands cup.

Nyhetsbild

Isen knakar under Liverpool

FOTBOLLSKRÖNIKAN Nu får det vara färdigdaltat med Jürgen Klopp. Efter en katastrofstart på 2017 letar tysken febrilt efter fotfästet. Vårsäsongen blir en kamp för framtiden.

Nyhetsbild

Skidbalettens olyckliga dans

SKID-VM Finns det ingen annan som kan göra detgår det alltid att sätta krokben för sig själv. Sista kurvan på VM-stadion skördade ytterligare ett finländskt offer – Matti Heikkinen.

Nyhetsbild

Ett storartat guldlopp

SKID-VM Så kom dagen han hade drömt om så länge. Iivo Niskanen är världsmästare. På hemmaplan. Större än så här kan inte ett världsmästerskap på skidor i Lahtis vara.

Nyhetsbild

Bilden av en världsmästare

SKID-VM Iivo Niskanen är bara halvvägs in i sitt guldlopp. Under en kort paus i jublet på stadion skriker en man på läktaren: "Nyt tulee kultaa". Nu blir det guld.

Nyhetsbild

Nu saknas bara ordningen

SKID-VM Finland presenterade sitt stafettlag i går, men inte vem som tar vilken sträcka. Frågan är hur någon ska kunna blanda bort korten för Norge.

Nyhetsbild

Lång, lång grundserie avgörs ... på en måndag

2

"Vid det här laget vet vi hur resan sett ut för örnarna. Ett topplag på våren, sedan skador, målvaktsproblem och en enorm svacka vars efterverkningar fortfarande syns i laget." VBL-sportens Jona Nyström funderar på hockeyvåren.

Nyhetsbild

Korkat spårbyte kostade ett guld

2

SKID-VM Vi var på väg att få uppleva en av tidernas största finländska idrottsskrällar. Då fick en slutkörd norrman hjärnsläpp och förstörde festen.

Nyhetsbild

Fönstret mot världen öppnat

SKID-VM Hon fick sin medalj, snabbare än vad hon riktigt hade vågat tro. Vägen mot VM-silvret har kantats av medgång och motgång. Men lördagen var verkligen Krista Pärmäkoskis dag.

Nyhetsbild

Nu är Björgens rygg nära

KOMMENTAR Publiken reste sig – och skrek. Krista Pärmäkoski åkte skidor – och slet.

Nyhetsbild

En spottloska rakt i ansiktet

FOTBOLLSKRÖNIKAN Är det någon krake som har missat hur dagens fotbollsbusiness fungerar? Titta då på Leicester. Cashen är det enda som räknas. Då känner man ingen skam i kroppen över att sparka guldtränaren.

Nyhetsbild

Hoppas inte för mycket

VM är här. En och en halv vecka idrottsunderhållning väntar. Inget kan vara bättre än det. Men skruva ner de finländska förväntningarna.

Nyhetsbild

Sportveckan: Skid-VM, ishockey och futsal

VBL-sportens Jona Nyström listar tre punkter värda att hålla utkik för under den begynnande idrottsveckan.

Nyhetsbild

Enriques dagar är räknade

FOTBOLLSKRÖNIKAN Kölhalningen i Paris var bara ytterligare ett steg mot utgången på Camp Nou för Luis Enrique. Efter PSG:s överkörning känns en fortsättning högst osannolik.

Nyhetsbild

Champions League är tillbaka

Regerande Premier League-mästarna Leicester är indragna i bottenstriden hemmavid, men tog hem grupp G i Champions League och spelar åttondelsfinal. VBL-sportens Jona Nyström tippar sig igenom matchparen i åttondelsfinalerna.

Nyhetsbild

Mästaren är riktigt illa ute

FOTBOLLSKRÖNIKAN Försvarsmuren har rämnat, systemet har kollapsat, viljorna drar åt olika. Mindre än ett år efter skrälltiteln står Leicester vid kanten och tittar ner i nedflyttningsdjupet.

Nyhetsbild

Ett derby är alltid ett derby

På lördag blir det fotbollsgodis i Fennia Arena. VPS får besök norrifrån då Jaro kommer till Vasa för att spela Finlands cup, skriver VBL-sportens Jona Nyström.

Nyhetsbild

Därför vinner Chelsea titeln

FOTBOLLSKRÖNIKAN När det är som smutsigast, mörkast och jävligast sållas agnarna från vetet. Chelsea är det enda topplaget som har vandrat med rak rygg genom regnracet.

Nyhetsbild

Superbowl – en svårslagen karneval

Dårskap att sitta uppe mitt i natten före en måndag och se på män i tajts som springer och jagar varandra? Nå nej. Eller jo, lite. VBL-sportens Jona Nyström tipsar om veckans höjdpunkter.

Nyhetsbild

Spansk förvandling 2.0

FOTBOLLSKRÖNIKAN Bäst av de näst bästa brukar vara Sevillas melodi. Så blir det inte i år. Den andalusiska chockoffensiven menar allvar och spränger in nya kilar i den spanska tvålagsdynastin.

Nyhetsbild

Respektera vinnaren

KRÖNIKA Kanske det är dags att acceptera Jerringprisets resultat och inte slänga ytterligare en negativ skugga över hela ridsporten, skriver Gustaf Westerholm.

Nyhetsbild

Som vi har väntat

KOMMENTAR I det här sammanhanget får uttrycket ovan två betydelser. För det första har det varit mer eller mindre klart att Valtteri Bottas kommer att ersätta Nico Rosberg i Mercedes, men förhandlingarna har varit långa och utdragna.

Nyhetsbild

Äntligen försäsong

Fotbollen drar i gång igen på våra breddgrader. Och hur kul är inte det?

Nyhetsbild

United som på Fergusons dagar

FOTBOLLSKRÖNIKAN José Mourinho har fått fason på Manchester United. Rejält. Nu ser det så ljust ut att man bara väntar på att mörkret ska sänka sig över Old Trafford igen.