Sport

Innebandy

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

Blue Fox damerna vann i cupen

INNEBANDY Blue Fox damer visade framfötterna i sina båda cupmatcher i hemmahallen i Nykarleby i helgen.

Nyhetsbild

Stolthet och besvikelse hos spelarna efter VM-silvret: "Gjorde alla tiders turnering"

ISHOCKEY-VM De finländska spelarna hyllar laget, sitt VM och hemmapubliken. Nu ska de bara smälta den bittra finalförlusten.

Nyhetsbild

Blue Fox damer kan avgöra i dag

INNEBANDY Blue Fox damer hade chans att säkra en plats i damernas B-liga i går. Men blårävarna får vänta på firandet då motståndarna SB Welhot vann.

Nyhetsbild

Två av Blue Fox matchhjältar från Jakobstad

INNEBANDY. Lagkaptenen Lotta Rolander och tvåmålsskytten Noora Lapinkoski beskrev onsdagens insats mot Welhot som Blue Fox bästa hittills i kvalserien.

Nyhetsbild

Blue Fox damer nära B-ligan

INNEBANDY Blue Fox damer vann med 5-2 (3-0, 1-1, 1-1) i den tredje kvalmatchen mot Welhot i kvalet till B-ligan. Därmed leder Blue Fox med 2-1. Det krävs en seger till för att trygga B-ligaplatsen.

Nyhetsbild

Blue Fox förmådde inte rubba PoNoVo

INNEBANDY Blue Fox dröm om en plats i division 1 nästan säsong gick i kras på söndagskvällen.

Nyhetsbild

Blue Fox segrade mot PoNoVo

INNEBANDY Blue Fox herrar vann med 7–5 (3–2, 2–1, 2–2) mot PoNoVo och kvitterade därmed till 1–1 i kvalserien.

Nyhetsbild

Viktig kvalseger för Blue Fox-damer

INNEBANDY Det var svårare än väntat för Blue Fox damer att få SB Welhot på fall, men hemmalaget vände och vann med 6–4 (2–2, 1–2, 3–0) inför 226 i Stjärnhallen.

Nyhetsbild

Viktiga kvalmatcher för Blue Fox i Stjärnhallen på lördag

INNEBANDY Det är dubbelt upp för Blue Fox i Stjärnhallen på lördag. Först kvalar damerna mot SB Welhot och sedan väntar herrarnas returmöte med Pontuksen Nouseva Voima (PoNoVo).

Nyhetsbild

Blue Fox ställda mot väggen – vinna eller försvinna

INNEBANDY Blue Fox förlorade den första kvalmatchen borta mot PoNoVo i Villmanstrand. Nästa lördag är det vinna eller försvinna för Blue Fox i Nykarleby.

Nyhetsbild

Video: Här fintar han motståndarna totalt – klippet från Blue Fox-matchen sprids som en löpeld

INNEBANDY En kort videosekvens från Blue Fox seriefinal mot SB Paapat i söndags har väckt stor munterhet på nätet. Det är blåräven Johannes Vähäkangas som snyggt lyckas finta två motståndare – som sedan krockar med varandra.

Nyhetsbild

Blue Fox kvalar mot lag från Villmanstrand

INNEBANDY Blue Fox möter Pontuksen Nouseva Voima (PoNoVo) i den första kvalomgången till ettan. Motståndarna hör hemma i den sydöstra zonen och vann den serien i suverän stil.

Nyhetsbild

Matchhjälten Didrik Lillas: Det känns helt fantastiskt

INNEBANDY Blue Fox och SB Paapat bjöd på en storligen underhållande innebandy i den tredje och avgörande seriefinalen. Blårävarna drog det längre strået i den målrika matchen och är nu klara för kval till ettan.

Blue Fox vann seriefinalen

INNEBANDY Blue Fox herrar är klara för kval till division 1.

Nyhetsbild

Blue Fox tog revansch mot SB Paapat – tredje finalmatch väntar

INNEBANDY Blue Fox tog revansch i finalserien mot SB Paapat på lördagen. Nu står det 1–1 i segrar. Det innebär att den tredje och avgörande seriefinalen spelas i Stjärnhallen på söndag.

Nyhetsbild

SB Paapat starkast i svängig match – Blue Fox i underläge

INNEBANDY Snabba svängningar var temat i den första finalen mellan Blue Fox och SB Paapat. Och det var gästerna som stod för den sista och avgörande vändningen.

Nyhetsbild

Blue Fox redo för seriefinal – nya nyckelspelare har klivit fram

INNEBANDY På onsdag inleder Blue Fox finalserien mot SB Paapat från Vasa i Stjärnhallen. I det egna lägret lyfter tränaren Robin Holländer fram två ungdomar och en veteran.

Nyhetsbild

Blue Fox damer redo för slutspurt

INNEBANDY Inget annat än seger dög när Blue Fox damer gästade bottenlaget O2JKL Akatemia. Och segern var aldrig heller riktigt i fara.

Blue Fox damer föll mot serieledarna

INNEBANDY. Blue Fox damer fick en pangstart i lördagens bortamatch mot serieledande O2-Jyväskylä.

Nyhetsbild

Blue Fox vann derbyt mot Nibacos

INNEBANDY Det vankades derby i Stjärnhallen när Blue Fox tog emot serietrean Nibacos i herrarnas division två. I en målrik match var det serieledarna Blue Fox som gick segrande ur striden.

Nyhetsbild

Blue Fox vann efter straffslag

INNEBANDY När förstakedjan inte levererade framåt klev tredjekedjan fram när Blue Fox damer vann med 3–2 (0–0, 0–1, 2–1, 0–0, 1–0) efter straffslag mot Hatsina.

Nyhetsbild

Blue Fox herrar vann – upp i serieledning

INNEBANDY Blue Fox gick på lördagskvällen upp i serieledning i herrarnas division två efter seger mot MLT från Seinäjoki. Segersiffrorna i en fysisk match skrevs 9–5 (3–2, 2–2, 4–1).

Äntligen seger för Blue Fox damer

INNEBANDY Blue Fox tog emot Steelers från Tavastehus i Stjärnhallen i damernas division 1. Inför 154 åskådare bröt blårävarna en fem matcher lång förlustsvit efter seger med 7–5 (1–2, 4–1, 2–2).

Nyhetsbild

Finalsegern mot Sverige gav innebandyherrarna pris: "Betyder mycket för oss"

IDROTTSGALAN VM-guldet i Prag vägde tungt. Innebandylandslaget blev utsett till årets lag.

Nyhetsbild

Blue Fox damer kammade noll i södra Finland

INNEBANDY Blue Fox damer fick igen en dålig start i helgens andra match i södra Finland och förlorade med 7–4 (4–1, 1–2,  2–1) mot SB Vantaa.

Nyhetsbild

Blue Fox damer förlorade viktig match

INNEBANDY Blue Fox damer förlorade streckstriden mot LoSB med 9–4 (2–0, 4–3, 3–1). Därmed gick LoSB förbi Nykarlebylaget upp på fjärde plats i damettan.

Nyhetsbild

Dennis skakade hand med världsmästarna: "Det var roligt att träffa dem"

INNEBANDY Finland är färska världsmästare i innebandy. Det fanns många kopplingar till VM i Botniahallen i lördags – inte bara pokalen.

Nyhetsbild

SB Paapat bjöd på underhållning – "En liten nivåskillnad"

INNEBANDY Vem som skulle vinna var ganska självklart. Men ibland är det inte det viktigaste. SB Paapat mot Classic var innebandypropaganda – och publikrekord.

Nyhetsbild

På lördag möter de världsmästare: "Vi har inget att förlora"

INNEBANDY SB Paapat är laget utan tränare som toppar division 2. På lördag tar de emot Finlands bästa lag, Classic, i kvartsfinal i Finlands cup.

Nyhetsbild

Finland tog VM-guld

INNEBANDY Sverige kom till VM med ett stort revanschsug. Men det blev en repris på senast – och förlust mot Finland i finalen i Prag.

Nyhetsbild

Finland möter Sverige i final

INNEBANDY Finland är klart för sin sjunde raka VM-final. Sverige knep den andra finalplatsen genom att slå Schweiz i straffläggningen.

Nyhetsbild

Innebandyherrarna klara för VM-final

INNEBANDY Finland spelar sin sjunde raka VM-final på söndag. Lördagens semifinal mot Tjeckien blev en enkel match.

Nyhetsbild

Finland klart för VM-semifinal mot Tjeckien

INNEBANDY Finland möter Tjeckien i VM-semifinalen på lördag. Det blev klart efter en klar seger över Tyskland i kvartsfinalen.

Nyhetsbild

Finland krossade Norge – Nu väntar kvartsfinal

INNEBANDY Uddamålsförlust mot Sverige och klara segrar över Danmark och Norge. Finland är klart för VM-kvartsfinal på fredag.

Nyhetsbild

Blue Fox kvar i vinnarspåret – Nyvall oväntad matchhjälte

INNEBANDY Det blev tuffare än väntat för Blue Fox när Konnat kom på besök till Stjärnhallen. Men när det behövdes som mest klev veteranen Mikael Nyvall fram.

Nyhetsbild

Blue Fox ineffektivt mot Santa's United

INNEBANDY Blue Fox damer åkte på en aningen oväntad bortaförlust mot Santa's United.

Nyhetsbild

Oväntat klar förlust för Blue Fox-damer

INNEBANDY Serietvåan Blue Fox har haft en bra säsong i division 1. Men på lördagen blev det förlust borta mot FBC Loisto.

Nyhetsbild

Klang- och jubelfest för Blue Fox

INNEBANDY Blue Fox herrar visade genast var skåpet ska stå mot svaga jumbolaget Kauhajoki. Hemmalaget vann med 14–4 (3–1, 5–1, 6–2) i en match som fick prisbelönade tremålsskytten Mikael Nyvall att se ut som en lirare.

Nyhetsbild

Blue Fox segrade i toppmötet

INNEBANDY Blue Fox slog serieledarna O2-Jyväskylä med 7–6 (0–0, 4–4, 3–2) i division 1. Lina Nyby blev stor machhjälte med fem gjorda mål.

Nyhetsbild

Blue Fox föll i målkalas

INNEBANDY Blue Fox b-flickor föll mot SBS Wirmo med siffrorna 3–12 i hemmapremiären.

Nyhetsbild

Blue Fox damer utmanade ligalag i cupen

INNEBANDY Ligalaget Classic blev för tufft för Blue Fox damer i cupen. Nykarlebylaget förlorade med 7–4 (3–1, 0–1, 4–2) i Tammerfors. Tränaren Andreas Nyby berömmer de sina.

Nyhetsbild

Blue Fox vidare i cupen

INNEBANDY Blue Fox herrlag är vidare till tredje omgången av Finlands cup. Detta efter vinst 2–1 mot SB Vaasa i den avgörande matchen.

Nyhetsbild

Blue Fox till FM-serien – slog TPS i avgörande match

INNEBANDY Det blir innebandy på högsta nivå i Stjärnhallen den här säsongen. Under helgen säkrade Blue Fox B-flickor en plats i FM-serien efter ett framgångsrikt kval.

SB Vaasa byter strategi – satsar på juniorerna

INNEBANDY SB Vaasa lämnar sin plats i division 1. Nu satsar föreningen på att utveckla juniorverksamheten. "Ett tufft, men modigt beslut", anser verksamhetsledaren Jukka Leino.

Nyhetsbild

Inget SB Vaasa i division 1 nästa säsong

INNEBANDY SB Vaasa meddelade på onsdagen att föreningens representationslag inte spelar i division 1 nästa säsong. Klubben har avsagt sig serieplatsen.