Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Nyhetsbild

Sverige överväger passkontroll på tågstation

Tågresenärer kan behöva kliva av tåget för att visa pass när de reser in i södra Sverige.

Nyhetsbild

Storbritannien sänkte terrorhotnivån

Terrorhotnivån i Storbritannien har sänkts från kritisk till allvarlig, meddelar premiärminister Theresa May.

Palestinska fångar slutade hungerstrejka

Palestinska fångar i israeliska fängelser har upphört med hungerstrejken som de inledde i mitten av april, uppger palestinska och israeliska källor.

Säkerheten skärps kring idrottsevenemang i Storbritannien

Britterna idrottar under hårda säkerhetsåtgärder i helgen. Flera massiva idrottsevenemang ordnas i landet och säkerhetsåtgärderna kring dem har skärpts betydligt efter terrorattacken i Manchester.

Nyhetsbild

Ariana Grande återvänder till Manchester för att samla pengar till offren

Popstjärnan Ariana Grande återvänder till Manchester för att ge en konsert för att samla pengar till offren i terrorattacken och till deras familjer. Det uppger hon på sitt Twitterkonto.

Nyhetsbild

Kolera spär på krisen i Somalia

Många somalier väntar på regnet som kan lindra effekterna av den svåra torka som slagit mot skördar och boskap. Men den efterlängtade nederbörden väntas också förvärra den redan snabba spridningen av kolera i landet.

Bil kraschade i t-banestation i Berlin

UPPDATERAD Sex personer skadades när en bil kraschade nedför en trappa vid ingången till en tunnelbanestation i Tysklands huvudstad Berlin på fredagskvällen, rapporterar Berliner Morgenpost.

Ytterligare två gripna för Manchesterdådet

Manchesterpolisen har gripit ytterligare två män i terrorutredningen om Manchesterdådet. De är 22 och 20 år gamla, twittrar polisen.

Bil exploderade i Malmö

En bil exploderade i Malmöstadsdelen Rosengård vid 23-tiden i går finsk tid. Enligt polisen var det frågan om någon form av sprängladdning.

Nyhetsbild

Washington Post: Kushner ville ha hemlig Moskvalänk

USA:s president Donald Trumps svärson Jared Kushner föreslog i samtal med Rysslands USA-ambassadör att det skulle etableras en hemlig, säker kommunikationskanal mellan Trumps övergångsstab och Kreml, rapporterar The Washington Post.

Nyhetsbild

Zbigniew Brzezinski är död

Den amerikanske statsvetaren Zbigniew Brzezinski har avlidit på ett sjukhus i Virginia, 89 år gammal, enligt amerikanska medier.

Nyhetsbild

Andras smärta kan leda till rädsla

När vi ser andra uppleva smärta eller trauma aktiveras samma områden i hjärnan som om det vore vi själva som utsattes, visar ny studie.

Nyhetsbild

Inga genombrott under G7-mötet

1

G7-ledarnas möte i Italien på fredagen gav en skral skörd. För närvarande verkar det som om mötet och hela president Donald Trumps Europaresa inte ger mycket annat i handen än några genanta videoklipp.

Rådgivare: USA lättar inte på Rysslandssanktionerna

USA tänker inte lätta på sanktionerna mot Ryssland, säger president Donald Trumps rådgivare Gary Cohn.

Aftonbladet: Svensk polis räddade get ut het bil

En polispatrull i Stockholm har haft ett ganska udda uppdrag. Poliserna fick befria en instängd get från en varm bil.

Jordskred i Sri Lanka krävde många liv

UPPDATERAD. Minst 92 människor har omkommit i översvämningar och jordskred i Sri Lanka. 110 människor saknas fortfarande.

Friad IS-anhängare släppt av Säpo

En 30-årig syrisk man som åtalats för terroristbrott alternativt mordbrand friades i april av Malmö tingsrätt.

Nyhetsbild

Estland utvisar ryska diplomater

Estland utvisar två ryska diplomater. Det estniska utrikesministeriets talesperson Sandra Kamilova bekräftade på fredagen att uppgiften om utvisningarna stämmer. Ministeriet gav ingen närmare information om fallet.

Nyhetsbild

Tusk bad om stöd för Rysslandssanktioner

Europeiska rådets ordförande Donald Tusk uppmanar G7-länderna att hålla fast vid sanktionerna mot Ryssland. Enligt honom har det inte hänt någonting sedan det förra G7-mötet som skulle ge anledning att ändra på sanktionspolitiken.

Nyhetsbild

Bombskadad ex-premiärminister får intensivvård

Greklands tidigare premiärminister Lucas Papademos, 69, får fortfarande intensivvård efter bombdådet i går, rapporterar den grekiska tidningen Kathimerini. Papademos öppnade ett kuvert i sin bil, varvid det exploderade.

Sveriges Radio: Fler söker hjälp för att lämna kriminalitet

Allt fler människor söker hjälp för att lämna kriminella nätverk i Malmö, rapporterar P4 Malmöhus i Sveriges Radio.

Sökes: Ägare till lyxarmband

Har du varit i Stockholm nyligen och blivit av med ett armband? Är armbandet dessutom värt en mindre förmögenhet?

Över 20 döda i attack mot kopter

Minst 23 människor har dödats när beväpnade angripare attackerade en buss som transporterade koptiska kristna i Egypten.

SOHR: Minst 35 civila dog i USA-ledd flygräd i Syrien

Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) som bevakar kriget i Syrien uppger att minst 35 civila har dött i den USA-ledda alliansens flygräd i torsdags.

Nyhetsbild

Trumps svärson i utredning om rysskontakter

2

Jared Kushner, svärson till president Donald Trump, ingår i federala polisen FBI:s granskning om Trumpkampanjens eventuella kopplingar till Ryssland, rapporterar amerikanska medier och hänvisar till källor.