Utrikes

Nyhetsbild

Valvaka med komplikation

KOMMENTAR Plötsligt är gatan utanför fylld av folk. En svart ström. Unga. Mest män. En hel del maskerade, några har järnrör, knogjärn, flaskor. De springer, fotoförsöket i skymningen resulterar i ett enda sudd.

Nyhetsbild

”Gå inte ut på stan”

KOMMENTAR - Gå inte ut på stan nu, gå tillbaka till hotellet, säger innehavarinnan till den lilla restaurangen L´Ecumoir innan hon stänger dörren.

Nyhetsbild

Där vi alla vandrat

KOMMENTAR De flesta av oss kan enkelt relatera till platsen där vansinnet inträffade på Drottninggatan i fredags. Vi har gått där. Vi har stått just där. Det går enkelt att se platsen när man blundar och ta in de 180 sekunder av skräck som andra faktiskt upplevde på riktigt i går.

Nyhetsbild

Våra egna och de andra

KOMMENTAR För några veckor sedan rapporterade CNN om den papperslösa fyrabarnspappan som i Los Angeles var på väg att lämna sin dotter på skolan då han blev haffad av immigrationsmyndigheterna ICE. Nu väntar han på att bli deporterad. Pappan har bott 25 år i USA, större delen av sitt liv.

Nyhetsbild

Terrorn återvände till London

CHARLOTTA BUXTON I LONDON: Polisen och säkerhets­experterna hade varnat för att det kunde hända när som helst. Ett år efter terror­dåden i Bryssel utsattes West­minster i hjärtat av den brittiska huvud­staden för den attack Londonpolisen länge befarat.

Nyhetsbild

Ingen Tesla syns i Reno

"Gigafactory kommer visserligen att skapa jobb och dra till sig nya invånare till världens största småstad, men det är knappast de gamla Renoborna som plötsligt kommer att ha råd att köra Tesla", skriver Jeanette Öhman.

Nyhetsbild

Kina kan bli världsledare

KRÖNIKA Den nuvarande, västerländska världsordningen är elitistisk. En stor del av världens befolkning kan gynnas om Kina lyckas bli en världsledande supermakt.

Nyhetsbild

Det behövs fler spadar

Om en amerikansk president kan ljuga om något så simpelt som publiksiffror kan han också ljuga om mycket annat. Behovet av granskande journalistik är större än på länge.

Politiska piruetter i Rumänien

KOLUMN Rumänsk politik kommer kanske aldrig att vara så spännande som i anslutning till då Ceausescu blev utbuad på balkongen (och störtades) kring julen 1989.

Nyhetsbild

Fossileran är på väg mot sitt slut

KOLUMN Så är det officiellt bekräftat – 2016 blev det varmaste året sedan de globala temperaturmätningarna inleddes på 1880-talet.

Nyhetsbild

Banbrytande språkdokument

KOLUMN År 1985 inrättade Europeiska Gemenskapen, EG, som föregångaren till EU kallades, projektet Europas kulturstad.

Nyhetsbild

Välj var du sätter spaden i marken

KOLUMN År 1397 samlades representanter för Sverige, Danmark och Norge i den småländska staden Kalmar för att ingå en union. Den unge kung Erik kröntes till de tre ländernas monark och beslut togs om gemensam utrikes- och försvarspolitik.

Nyhetsbild

2016 – året när hela världen fick fnatt

ÅRSKRÖNIKA: VÄRLDEN 2016. Säg 2016 och de flesta vill förmodligen helst glömma. Det här var bland annat året när amerikanerna valde en dokusåpastjärna med sexistiska åsikter till president.

Nyhetsbild

Tjugohundrasexton – året när hela världen fick fnatt

ÅRSKRÖNIKA Säg 2016 och de flesta vill förmodligen helst glömma. Det här var bland annat året när amerikanerna valde en dokusåpastjärna med sexistiska åsikter till president.

Nyhetsbild

Pojken med röda tröjan föll i glömska

ÅRSKRÖNIKA: EUROPA 2016 År 2016 var året när Europa vände sig inåt. Allt starkare högervindar blåste bort allt mer av medmänskligheten. Det känns länge sedan Alan Kurdi.

Nyhetsbild

Katastrofen från Duluth, Minnesota

KOLUMN Jag minns en gång när jag var doktorand. Det var en skön sommarkväll i Skåne 1989 och en av världens främsta artister kom på besök till det sydsvenska landskapet. Bob Dylan hade inkluderat Christinehof på Österlen i sin världsturné.

Dispyter kring kalkonen

Ta släktfotot när alla fortfarande har ett leende på läpparna,­ inte när ni skiljs åt! Så lydde det seriösa rådet inför amerikanernas stora familjefest, Thanksgiving.